| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
KENIEK Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Wed May 2005 22:54 Prispevkov: 23
|
Objavljeno: 19-07-2005 22:59 Naslov sporočila: Izdelava izpušnega kolektorja! |
|
|
Gledal sem malo cene izpušnih kolektorjev za mojo makino. Ker se mi zdi zadeva malce predraga glede na starost avta bi kolektor izdelal sam.
Na firmi imam stroj za upogibanje in širjenje izpušnih cevi.
Prirobnico sem si naredil že pred časom. Zanima me, če ima gdo kakšne načrte od kolektorjev? Kaka debelina cevi bi bila najprimernejša?
Gre za avto HONDA CIVIC 1.6- 115 KM (90 letnik 4.gen- brez katalizatorja)
Naredil bi sistem 4-2-1, ki je primernejši za nižje obrate (do 7.000 rpm), 4-1 sistem pa je primernejši za VTI-ja, ki se vrti dosti višje.
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borut007 Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Sun May 2005 19:56 Prispevkov: 27 Kraj: Ptuj
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
KENIEK Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Wed May 2005 22:54 Prispevkov: 23
|
Objavljeno: 24-07-2005 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala! Dosti uporabnega se izvedel.
Kaj mislite da bi navadne cevi za auspuh (debeline 2mm) zdržale vročino? Dobim jih zastojn. Nebi ran kupoval nekih dragih cevi na koncu pa nebi pridobil nic. _________________ FIAT MAJSTER |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TrijoAdijo Tiščač

Pridružen/-a: Mon Nov 2004 19:36 Prispevkov: 324 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: 12-11-2005 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
| KENIEK je napisal/a: |
Kaj mislite da bi navadne cevi za auspuh (debeline 2mm) zdržale vročino? Dobim jih zastojn. Nebi ran kupoval nekih dragih cevi na koncu pa nebi pridobil nic. |
NE!Standard izpušni kolektorji so narejeni iz gusa zarad visokih temperatur. _________________ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
damijani Tiščač

Pridružen/-a: Fri Mar 2005 13:34 Prispevkov: 298 Kraj: Preshgain
|
Objavljeno: 12-11-2005 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
| TrijoAdijo je napisal/a: | | KENIEK je napisal/a: |
Kaj mislite da bi navadne cevi za auspuh (debeline 2mm) zdržale vročino? Dobim jih zastojn. Nebi ran kupoval nekih dragih cevi na koncu pa nebi pridobil nic. |
NE!Standard izpušni kolektorji so narejeni iz gusa zarad visokih temperatur. |
Nekateri imamo že serijsko izdelane izpušne kolektorje iz cevi!
Pri moji AR 155 2.0 16V je serijsko izdelan iz INOX cevi. Stane pa skoraj celo premoženje...  _________________ Želja po Alfi 164 Q4 ne popušča ampak narašča!
http://www.youtube.com/watch?v=wWHvIR-NCfY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jky Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Thu Oct 2004 14:38 Prispevkov: 20
|
Objavljeno: 20-12-2005 08:56 Naslov sporočila: Re: Izdelava izpušnega kolektorja! |
|
|
| KENIEK je napisal/a: | Gledal sem malo cene izpušnih kolektorjev za mojo makino. Ker se mi zdi zadeva malce predraga glede na starost avta bi kolektor izdelal sam.
Na firmi imam stroj za upogibanje in širjenje izpušnih cevi.
Prirobnico sem si naredil že pred časom. Zanima me, če ima gdo kakšne načrte od kolektorjev? Kaka debelina cevi bi bila najprimernejša?
Gre za avto HONDA CIVIC 1.6- 115 KM (90 letnik 4.gen- brez katalizatorja)
Naredil bi sistem 4-2-1, ki je primernejši za nižje obrate (do 7.000 rpm), 4-1 sistem pa je primernejši za VTI-ja, ki se vrti dosti višje.
Hvala! |
Kolektorji niso tko enostavni, da bi kr sam mal caral.
Obstajajo "teoreticne cifre", s katerimi zacnes in potem popravljas kolektor glede na cifre iz dinota (trial and error varianta), tko delajo tuning firme.
ti pa nimas niti tolk casa niti tko dnarja, tko da probi enga "after market" skopirat ce se bos ze to sel.
Pejt na ww.zup-racing.com in na njihov forum pa mal poisci, bos prec nasel kaj rabis in koga rabis, mislm da je glih tema okol tega odprta. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|