STACIONARNI RADARJI
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Fiat_Fan
Na poti v F1

Pridružen/-a: Sun Oct 2004 15:51
Kraj: Okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 16:27    Naslov sporočila: STACIONARNI RADARJI Odgovori s citatom

Zdej ko je toliko govora o teh stacionarnih radarjih bi vas želel opozoriti na uradne informacij.

Vir: www.policija.is

Merilniki hitrosti

V zadnjih dneh smo prejeli več vprašanj v zvezi z nakupom večjega števila merilnikov hitrosti. V zvezi s tem moramo sporočiti, da informacija (žal) ni točna.

Neprilagojena hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V prvih devetih mesecih letošnjega leta je zaradi tega vzroka umrlo 94 ljudi (lani v istem obdobju 72). Hitrost je povezana še z nekaterimi drugimi vzroki prometnih nesreč kot so nepravilno prehitevanje, nepravilna stran in smer vožnje, pogosta pa je tudi kombinacija z alkoholom. Kako pogoste so prekoračitve hitrosti pove podatek, da je policija v letu 2003 ugotovila preko 264.000 tovrstnih kršitev, v prvih devetih mesecih letošnjega leta pa že preko 208.000. Hitrost je kot najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč izpostavljena tudi v Nacionalnem programu varnosti cestnega prometa v Republiki Sloveniji.

Policijske enote izbirajo kraj, kamor postavijo merilnike hitrosti predvsem na podlagi statističnih podatkov o prometnih nesrečah zaradi tega vzroka. Izbira mesta je torej krajevno in časovno prilagojena posledicam prometnih nesreč. Trenutno policija uporablja 151 merilnikov hitrosti (laserskih, Dopplerjevih in sistemov Provida).

Ker se zavedamo, da je hitrost v cestnem prometu problem, si Policija že dlje časa prizadeva, da se ob naših cestah vzpostavi tudi sistem avtomatskega nadzora hitrosti s stacionarnimi merilniki, vgrajenimi v ohišje. Tovrstni nadzor kot zelo učinkovit priporoča tudi Evropska komisija v svojem dokumentu "Razpolovitev števila žrtev prometnih nesreč v EU do leta 2010", ki je bil sprejet 2. junija 2003. Korak k vzpostavitvi tovrstnega sistema nadzora je bil narejen pretekli teden, ko je bilo v sodelovanju z DARS-om postavljeno ohišje za prvi stacionarni merilnik. Informacija, da naj bi merilnik hitrosti že začel delovati, ni točna. Zaenkrat je bilo postavljeno samo ohišje. Prizadevamo pa si, da bi bile instalacije in oprema, ki jo je še potrebno vgraditi, vgrajena čimprej, tako da bi merilnik lahko začel delovati. O začetku delovanja tega merilnika hitrosti bomo javnost pravočasno obvestili.

Merilnik hitrosti bo deloval tako kot vsi ostali merilniki, le da je namesto v vozilo, vgrajen v ohišje, ki je postavljeno na fiksni lokaciji. Vozila, ki ne bodo upoštevala omejitev hitrosti, bodo slikana, na policijski enoti pa bo potem izdan plačilni nalog in poslan lastniku vozila oziroma izdelan predlog za uvedbo postopka pri sodniku za prekrške. Policisti že daljše obdobje uporabljajo podoben način nadzora, in sicer v primerih, ko pri nadzoru z Dopllerjevimi radarji (ki se lahko uporabljajo kot vgrajeni v vozilo ali pa kot stacionarni izven vozil) policisti ne ustavljajo vozil, ki prekoračijo omejitev hitrost.

Tadeja Kuhar

Predstavnica policije za stike z javnostmi

Torej neumno je verjeti zgodbicam o nekih 400 nakupljenih radarjih in pravtako radar še ni začel delovati!

Previdno in počasi!

LP

Edit: tole je pa stickyja vredno. jakaracman
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
NeRo
AM Stig

Pridružen/-a: Thu Jul 2004 9:18

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DARS in Policijo obveščamo, da je ohišje za radar, ki ga preizkušajo zelo primerno, saj ga je zelo lahko opaziti. Tudi velikost ohišja je primerna, saj paše v povprečen prtljažnik. Tudi to, da je ohišje pričvrščeno z navadnimi maticami št. 14 podpiramo.

Pa še to: najcenejši antiradar tool kit ---> http://www.topshop.si/tshop.asp?ac=IZD&ID=214
Na poti v F1

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Very Happy Very Happy

Ma sej je kr mal neumn vse skuepej!
Itak ene par jih bodo dubl, pol pa bomo ze vsi vedl. Bedarija, skoda nasega denarja!

Aja, a se komu sanja zakaj je toliko reda v Avstriji, Hrvaški,....??? Sad

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Gost

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

u zdej mam vsaj kej za delat ko ponoč ne bom mogu spat.tud če jih so jih kao 400 nabavl.no če ne bom mogu sat vsaj 5 dni na mesec jih bo čez pol leta samo še 200 Thumb down Twisted Evil
hm samo v nemčiji majo tm k je cona stacionarnih radarjev postavljene opozorilne table.A bo kle tud kej??verjetn ne!?a ne?zdej pa u merku po gidore 14.LP!
Nazaj na vrh
jakaracman
King of the road

Pridružen/-a: Thu Jul 2004 9:02

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NeRo je napisal/a:
DARS in Policijo obveščamo, da je ohišje za radar, ki ga preizkušajo zelo primerno, saj ga je zelo lahko opaziti. Tudi velikost ohišja je primerna, saj paše v povprečen prtljažnik. Tudi to, da je ohišje pričvrščeno z navadnimi maticami št. 14 podpiramo.

Kje jih pobiraš Mr.Red
Tole bomo po moje kr zbrisal, da ne bodo kakih idej o maskirnih barvah dobili pa jih švasat začeli ...

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Fiat_Fan
Na poti v F1

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ej umrite se Sad

Sej ne bo tako hudo. Sej ne morjo kr vse po vrsti kaznovat, a si predstavljate kam bi prisli. Pomojem bo kar dobra toleranca koga kaznovat Twisted Evil

Drugace pa pocasi bo treba vozit, druge nam ne preostane.
Al pa it za policaja pa imet privilegije!

LP
Nazaj na vrh
ZvoneCH
Voznik

Pridružen/-a: Tue Oct 2004 22:34

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer nimam nic proti radarjem in merjenju ter nakoncu kaznovanju krsiteljev.

Dejstav so ki jih ze nekaj let opazam v Sloveniji, peljes se 50 in ti dobesedno na riti visi peljes se 100 izven naselja iin komaj caka da te bo prehitel peljes se 140 na AC in si sicer med zelo hitrimi prehitis nekaj tistih k se jim je tako neznosno mudilo na navadnih cestah v in izven naselja.

Jaz priznam da sicer se ne drzim omejitev jih tudi prekoracim ampak v naselju me noben nebo videl da bi jo prekoracil, izven naselja in po AC pa po stevcu + 10.

Vse ostalo je brezveze in smrtonosno ce ne za voznika mogoce pol za druge udelezence v prometu.

Kar sem proti da se radrji postavlajo pred cestniske postaje, ampak jih e treba v naselja kjer je moznost da koga povozis ali celo ubijes najvecja.

Pa da neboste mislili da se samo z tem problemov v SLO ubada, kjub totalnemu nadzoru radarjev na vsakem vogalu, kazni se dvakrat vecje kot v SLO ima CH iste probleme, ampak oni so se problema lotili na tak nacin, prvic maldi vozniki ki bojo delali voznisko v letu 2005 in naprej bojo dobili zacasno voznisko za dve leti, vmes morajo obiskovati obvezne tecaje, brez vecjih prekrskov in po dveh letih se enkrat na voznjo drugace vse spet na novo.
Vsem ki pa mislijo da so Heroji na cesti in nardijo dve vecje prekorcatvi brzine pomeni 40km/h in vec pa vozilo lahko zaplenijo in ga seveda na drazbi prodajo.
Je ze nekaj primerov da so zaceli z takimi zadevami pomeni zaplenitvijo vozila, seveda voznisko je tudi zaplenjeno in to dozivljensko ter zraven se kazen ki pa je min. 5000 CHF kar je ca.783k SIT.
In pol me zanima kako dolgo bos heroj na cesti

Pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jakaracman
King of the road

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Temu se pa reče policijska (ali pa tudi fašistična ali nacistična) država. Evil or Very Mad
Sožalje Švicarjem ...

Nazaj na vrh
ZvoneCH
Voznik

Pridružen/-a: Tue Oct 2004 22:34

PrispevekObjavljeno: 27-10-2004 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imajo obcutek da bojo nocne dirke lahko na tak nacin preprecili in vse divjake ustavili ampak vem da temu nebo tako, ker ze same kazni so ogabne pa jih ne ustrasi, in sigurno to tudi nebo.
Pozdrav
Nazaj na vrh
matias
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Thu Oct 2004 5:31

PrispevekObjavljeno: 28-10-2004 05:45    Naslov sporočila: Policija laže Odgovori s citatom

Pred nekaj dnevi sem dobil modro kuverto iz policioje v njej pa fotke mojega avta in položnico. Hitreje od omejitve sem vozil dne 16.07.2004 na Škofljici. Poklical sem prijatelja, ki je pravnik, da ga bi vprašal, če se splača pritoževat. Povedal mi je, da je tudi on dobil slikice avta in položnico za prehitro vožnjo na Lavrici tudi nekje v juliju. Na priloženem papirju piše, da je merilnik hitrosti znamke Gatso, tip merilnika pa seveda ni naveden. Trenutno pa po mailih kroži fotka radarja postavljenega pred predorom Golovec in opozarja, da je tam od 26.10.2004 in na do tam stal cca. 2 dni.

Pa še cvetka: prekršek sem naredil 17.07.2004, priložen dopis ima datum 26.07.2004, pošto sem pa dobil 25.10.2004. Res pa je, da je na dopisu 10 besed napisanih z roko ....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jakaracman
King of the road

PrispevekObjavljeno: 28-10-2004 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je eden od tistih dveh radarjev, ki sta v Fordih Focusih ...

Nazaj na vrh
BigBoss
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Thu Oct 2004 8:21
Kraj: Radeče/Brežice

PrispevekObjavljeno: 28-10-2004 08:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZvoneCH je napisal/a:
imajo obcutek da bojo nocne dirke lahko na tak nacin preprecili in vse divjake ustavili ampak vem da temu nebo tako, ker ze same kazni so ogabne pa jih ne ustrasi, in sigurno to tudi nebo.
Pozdrav

Potem se pa pridejo na naše ceste izživljat, ker se doma ne morejo. Lastne izkušnje in sicer z enim Golfon II GTI. Mel je švicarske tablice, ne morem pa trdit, da je bil švicar not. Mogoče ja, mogoče ne.

Bom na kratko opisal. Se vozim po AC proti primorski cca 150km/h in prehitim zgoraj omenjenega tipa. Kar na enkrat prižge za mano in se prilepi na rit. Se mu umaknem, me prehiti in pelje 140 naprej. Seveda sem ga spet prehitl in zgodba se ponovi, le da se tokrat nisem umaknil, ker je bil malo naprej tovornjak, ki sem ga nameraval preitet. On pa na desni pas pa gas. Tovornjak je bil vse bliže, on pa še kar vzporedno z mano. Potem mu ni presotalo drugega, kot da me začne rinit s ceste, se pravi zvijat proti meni. Če ne bi zavrl, bi se on tak raztrešču v tistem tovornjaku, da mu ne bi blo nč jasn.

pa en lp
Gost

PrispevekObjavljeno: 28-10-2004 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mah sej po eni strani je prov da so stacionarci samo da pa dobim domov poloznico ko sm namest 130km/h vozil 140 km/h je pa cist brez veze Sad sm se peljal zanc po lj obvoznici kjer je omejitev 100 km/h jst sm vozil 120-130km/h pa me prehitijo trije po prehitevanem pasu trije pa po odstavnem pasu Sad Sad Evil or Very Mad Shocked kao eni F&F wanabe neon racerji.
fora je v tem da takim pa kao nc ne morje dokler ne naredijo pizdarije.provida pa tko samo izziva n AC ko se pred tabo pelje 125km/h pol pa ti posopas pa za tabo pa liziko vn Evil or Very Mad LP!
Nazaj na vrh
Lady007
Dirkač

Pridružen/-a: Tue Oct 2004 15:55
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28-10-2004 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Furious, se cist strinjam s tabo. Tukie se vidi, da so napačni ukrepi s strani modrih možov. Smile

Nasmeh je najelegantnejši način, da sovražniku pokažeš zobe. Mr.Red
Nazaj na vrh
majaCRX
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Wed Jul 2004 20:29

PrispevekObjavljeno: 28-10-2004 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZvoneCH je napisal/a:
Pozdrav

Ilegalce so umirili na drugačen način.
Tile radarji so "splošnega" značaja...če lahko tako rečem Haha -->>
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Splošno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu