Novi Fiat Bravo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Novi avtomobili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
svakamle
Inštruktor

Pridružen/-a: Thu Jan 2006 16:32
Kraj: Vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: 28-12-2006 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zlo luškan avto, sam notranjost bi bila lahko malo manj kičasta. mal me na obstoječo genarcijo fiata stilo spominja. vse je polno nekih gumbov, zaslonov.....
malce nemške ergonomije jim nebi škodilo, drgač pa zunanjost je prou kul... Happy
gorkichev
Voznik

Pridružen/-a: Sat Aug 2004 20:37
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: 01-02-2007 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1.4 T-jet je turbo-kompresor la samo turbo?
gorkichev
Voznik

PrispevekObjavljeno: 03-02-2007 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

danes šow na testno vožnjo v IT kjer je ta vikend dan odprtih vrat.

moji utisti:
nism imel velikih pričakovan, saj zadnja leta fiat nima pravega avta v tem razredu (stilo je bil za moje pojme katastrofa in sramota za FIAT).
Oblika je res vrhunska (pri alfi se bodo morali res potrudit s 149ko Surprised ). avto je biw kar dobro sestavljen, celo pri oblogah blatnikov so se potrudli thumright )

kar pa me je najbol zanimalo je notranjost: zanimivi materiali (svetlobno leto pred stilotom) samo voznikov poležaj me ni prepričal. volan se da lepo nastavit (odlična globinska in višinska nastavlivost) so me pa sedeži razočarali. mogoče sedenje ni previsoko (ko je sedež v najnižji točki), je pa sedalni del prekratek. tudi če je imel avto opremo sport tisti sedeži se mi niso zdeli kaj preveč športni (premehki). notranja prostornost je za ta razred primirna, opremljenost nadpovprečna (oprema sport), velik prtljažnik z visokim robom, uporabna klet (avto nima rezervnega kolesa), škoda ker nima vreče za smuči.

potem je sledila še kratka preizkušnja bol po mestnem delu in par ravninc za pospeševanje. testni avto je biw 1.9 M-jet s 150KM. motor je dobro znan tako da ne bi govoru o tem.
kar presenetlo me je podvozje ne zaradi športnisti - za to ni bilo možniosti poskusit, ampak zaradi udobja. testni avto je imel poleg opreme sport še 18˝ platišča. razne luknje, odtoki, grbine.... use to se mi je zdelo da zelo dobro ˝požira˝ in nasploh izolacja podvozja me je presenetla.
spet ne vem kaj je fiat ugotavljel z volanom!!! (tipka CITY) - usaj če ga primirjam z volanom od alfe 147 - je kot da bi mešal polento. ne čutiš popolnoma nič. je pa res da so ble te hitrosti niske in ni bilo možnosti videt kako deluje pri večji hitrosti.
glede menjalnika. malo čvrstosti mu ne bi škodlo.

avto ni slab - konkurenčen golfu, oprema je odlična, motorji obetajo veliko (1.4 Turbo!!!!).
ni pa za pričakovat neke ekstremne športnosti (če gledamo na obliko) - za to imajo italjani alfo.

avto primiren za dinamične družine
juris
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Sun Oct 2004 17:42

PrispevekObjavljeno: 28-02-2007 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, ravno danes sem ga zapodil po primorskem kraku avtoceste in potem malo okoli Postojne. Sem kar navdušen, moram priznati.
Notranjost je prav prijetna, tako nekako v tehno stilu. Plastika ima več različnih rastrov in je vsaj za Fiate prav prijetna otip. Tudi ves stil je nekako hitrostno dinamičen. Primerek, ki sem ga vozil, je bil 8V 120 konjski multijet. In to je idealna kombinacija, če vprašate mene. Se takoj spravi k delu in odločno štarta. Ima manj opazno turboluknjo glede na JTD 115 in je za spoznanje bolj kultiviran. Sicer še vedno malo traktorski pod "štandgasom" a na splošno prijeten. Nad 2000 vrtljajev tako na občutek ni opaziti kakšne razlike med MJ 120 in JTD 115.
Avto pelje po ravnem zelo podobno in udobno kot Stilo, a med ovinki daje bolj čvrst občutek in se sploh ne nagiba. Volan je pri večjih hitrostih še vedno prelahek, a to se kmalu navadiš. Je pa vse čvrsto pritrjeno, ničesar ne vibrira in ne škripa in je solidno zvočno zatesnjeno. Pri 170 po števcu je prav prijetno tih za miren pogovor ali poslušanje radia.
Sedeži so prav lepi na pogled, sediš pa na njih zelo podobno kot pri Stilu; in to je dobro! Le sedalni del je krajši, kar bo bolj všeč manjšim, a jaz imam raje Stilotove mere.
Skratka meni je všeč, le še na Multiwagon počakam!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HOLLAND
Nedeljski voznik

Pridružen/-a: Wed Mar 2006 11:41

PrispevekObjavljeno: 28-02-2007 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še 5 zvezdic na Euro NCAP je dobiu!
Nazaj na vrh
juris
Ravno iz avtošole

PrispevekObjavljeno: 02-03-2007 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da še malo dodam. Sem slišal od drugih (predvsem italjanov), ki so vozili Bravo v Italiji, da je vožnja po slabih cestah z 18 colskimi 225/40 gumami poskakujoča in da volan daje premalo občutka. No, jaz sem ga vozil z bolj običajnimi 16 col 205/55, ki so po moje najbolj pametna izbira in razen že omenjenega lahkega volana se mi zdi vzmetenje in udobje vzorno.
Nazaj na vrh
MITT
Inštruktor

Pridružen/-a: Mon Oct 2004 7:48
Kraj: Lj.si

PrispevekObjavljeno: 02-03-2007 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gume nimajo veze s poskakovanjem avta. Zarad nizkoprofilnih gum avto kvečjemu nabija po luknjasti cesti.

Poskakuje pa zarad pretrdega vzmetenja. To velikokrat vidiš pri kašnih hudo spuščenih jajcih, ko avto dobesedno poskakuje po cesti (beri: avto je nevozen). Seveda je lega na neravni cesti temu primerno slaba (kolesa več časa v luftu kot na tleh), udobje med vožnjo pa obupno zanič.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
juris
Ravno iz avtošole

PrispevekObjavljeno: 02-03-2007 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj si zdaj hotel s tem povedati?
Nazaj na vrh
gorkichev
Voznik

PrispevekObjavljeno: 24-05-2007 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

avto magazin!! upam , da kadar boste testiri bravota bo ta z 1.4 turbo benzinarjem in opremo sport Mr.Green Cool .....da ne bo vedno dizel Happy
tito156
Inštruktor

Pridružen/-a: Sat Aug 2006 15:49
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: 24-05-2007 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorkichev je napisal/a:
avto magazin!! upam , da kadar boste testiri bravota bo ta z 1.4 turbo benzinarjem in opremo sport Mr.Green Cool .....da ne bo vedno dizel Happy

Nazaj na vrh
gorkichev
Voznik

PrispevekObjavljeno: 25-05-2007 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.fiatbravo.si/ malo reklame Mr.Green
ßauc
Voznik

Pridružen/-a: Thu Aug 2006 8:32
Kraj: Marißor

PrispevekObjavljeno: 26-05-2007 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tito156 je napisal/a:
gorkichev je napisal/a:

Se strinjam! Razz
Ampak ... 1,4-litrska turbaka (120 & 150KM) naj bi prišla kao malo kasneje ... Confused
Nazaj na vrh
gorkichev
Voznik

PrispevekObjavljeno: 26-05-2007 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ßauc je napisal/a:
tito156 je napisal/a:
gorkichev je napisal/a:

Se strinjam! Razz
Ampak ... 1,4-litrska turbaka (120 & 150KM) naj bi prišla kao malo kasneje ... Confused

v prilogi dela - na kolesih, piše da pridesta z nekajtedensko zamudo Confused

danes nisem mogel verjet ceni tega turbaka (150 KM) !!! 17500 € z opremo sport !!! Mr.Blue
jakaracman
King of the road

Pridružen/-a: Thu Jul 2004 9:02

PrispevekObjavljeno: 27-05-2007 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obstaja še cenejši način za priodet do njega (trenitno 120, kasneje verjetno tudi 150): Fiat Linea ...

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dobek
Na poti v F1

Pridružen/-a: Wed Mar 2005 19:43
Kraj: MarburgAnDerDrau

PrispevekObjavljeno: 27-05-2007 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a ne bazira linea na puntu, in ne na bravu? Confused
I was just happy, that cows can't fly.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Novi avtomobili Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu