| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ZupanD Voznik
Pridružen/-a: Mon Mar 2007 10:17 Prispevkov: 110 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 03-12-2007 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
Tud jes bi razmislu o tem bravu!
Oblika, motor  _________________ „Go hard, or go home.“ Mattias Ekström |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
evmi Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Thu Nov 2007 15:33 Prispevkov: 12
|
Objavljeno: 03-12-2007 12:16 Naslov sporočila: nakup novega avtomobila |
|
|
| vesela sem vsakega vašega priporočila. Ja, tale fiat je res lep, kakšni so pa kaj stroški vzdrževanja? Pa še za kakšen model predlagajte, ker se na avte ne spoznam kaj prida. Danes grem stestirat Opel Astro, potem pa še ostale. Drugače ne iščem ne vem kakšen športno opremljen avto, ker ga rabim bolj za potovanje v službo (za 3-4) osebe in poleti za vikende na morje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
evmi Ravno iz avtošole
|
Objavljeno: 05-12-2007 21:06 Naslov sporočila: nakup novega avtomobila |
|
|
| stestirala sem novo Opel Astro, Hyundai i30 in Fiat Bravo - nad zadnjima dvema sem zelo navdušena, nad Astro malo manj (je trda). Stestirala bom še Mazdo 3, Citroen 4, Renault Megane in Kio cee´d. Ker so vsi nekako podobnih cen in, če bom nad vsemi tako navdušena...bo pa zelo težka izbira. Dobrodošle so vaše izkušnje oz. mnenja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mighi Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Fri Apr 2006 14:00 Prispevkov: 44
|
Objavljeno: 07-12-2007 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Lani kupil Megana 1,6 karavana...zaenkrat zelo zadovoljen (edino volan je res malo preveč neposreden). Razlog za nakup: osebna všečnost in največ avta za ta denar.
Aja v igri so bili pa še Škoda Octavija (benz. prešvoh, dizel predrag), enako je veljalo za Golfa, ki pa je tudi dosti manjši (Varianta še ni bilo, zdaj je dražji)...Asta in P307 mi nista všeč.
Megane 1,6 v akciji z kar v redu opremo in (preveri za popuste) pride cca 15k€. Pije pa 7-8l (82kw, mestna vožnja&klanec). Aja pa priporočam da vzameš srednjo opremo ker preveč elektronike->večja možnost okvar.
Srečno pri izbiri in nakupu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mighi Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Fri Apr 2006 14:00 Prispevkov: 44
|
Objavljeno: 07-12-2007 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Glede vzdrževanja pa...2 letna garancija (če vzameš lizing 4leta )...par malenkosti popravli OK, 1. servis cca 160€...to je to. Za ostale pa ne vem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
evmi Ravno iz avtošole
|
Objavljeno: 08-12-2007 14:16 Naslov sporočila: nakup novega avtomobila |
|
|
| še zadnja prošnja. Opravila sem vse teste in sedaj se ne morem odločiti med Hyundai i30 1,6 GLS comfort in med novim Renault megane dynamique 1,6 16V. Prosim za mnenja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tito156 Inštruktor

Pridružen/-a: Sat Aug 2006 15:49 Prispevkov: 712 Kraj: mb
|
Objavljeno: 08-12-2007 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Novi megane ne obstaja. Je samo novi stari megane.
Megane je že precej v letih, i30 pa je nov model.
Imajo pa pri renaultu sigurno boljše pogoje nakupa, torej boljše kredite, kar pa tudi nekaj velja... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorkichev Voznik

Pridružen/-a: Sat Aug 2004 20:37 Prispevkov: 157 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 08-12-2007 22:19 Naslov sporočila: Re: nakup novega avtomobila |
|
|
| evmi je napisal/a: | | še zadnja prošnja. Opravila sem vse teste in sedaj se ne morem odločiti med Hyundai i30 1,6 GLS comfort in med novim Renault megane dynamique 1,6 16V. Prosim za mnenja. |
oba nista vredna izbire  _________________ “Casco in testa ben allacciato, luci accese anche di giorno, e prudenza… sempre!” |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
svakamle Inštruktor
Pridružen/-a: Thu Jan 2006 16:32 Prispevkov: 710 Kraj: Vipavska dolina
|
Objavljeno: 09-12-2007 07:31 Naslov sporočila: Re: nakup novega avtomobila |
|
|
| evmi je napisal/a: | | še zadnja prošnja. Opravila sem vse teste in sedaj se ne morem odločiti med Hyundai i30 1,6 GLS comfort in med novim Renault megane dynamique 1,6 16V. Prosim za mnenja. |
megane je vsaj zame najslabša izbira. poglej malo teste. če že izbiraš med tema dvema vzemi i30. drgač pa ne boš zgrešila z opel astro ali pa mazdo 3. mislim da sta ta dva najboljša nakupa v tem razredu. _________________ APN 6 je zakon! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorkichev Voznik

|
Objavljeno: 09-12-2007 16:34 Naslov sporočila: Re: nakup novega avtomobila |
|
|
| svakamle je napisal/a: | | evmi je napisal/a: | | še zadnja prošnja. Opravila sem vse teste in sedaj se ne morem odločiti med Hyundai i30 1,6 GLS comfort in med novim Renault megane dynamique 1,6 16V. Prosim za mnenja. |
megane je vsaj zame najslabša izbira. poglej malo teste. če že izbiraš med tema dvema vzemi i30. drgač pa ne boš zgrešila z opel astro ali pa mazdo 3. mislim da sta ta dva najboljša nakupa v tem razredu. |
sej mazda ni slaba samo njen 1.6 motor je za penzioniste, dizel predrag za 110KM, 2.0 pa s porabo in ceno ne prepriča. _________________ “Casco in testa ben allacciato, luci accese anche di giorno, e prudenza… sempre!” |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aygo Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Fri Feb 2006 12:03 Prispevkov: 20 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: 09-12-2007 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa Ford Focus? _________________ www.siljo-planet.net |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
svakamle Inštruktor
Pridružen/-a: Thu Jan 2006 16:32 Prispevkov: 710 Kraj: Vipavska dolina
|
Objavljeno: 09-12-2007 18:33 Naslov sporočila: Re: nakup novega avtomobila |
|
|
| gorkichev je napisal/a: | | svakamle je napisal/a: | | evmi je napisal/a: | | še zadnja prošnja. Opravila sem vse teste in sedaj se ne morem odločiti med Hyundai i30 1,6 GLS comfort in med novim Renault megane dynamique 1,6 16V. Prosim za mnenja. |
megane je vsaj zame najslabša izbira. poglej malo teste. če že izbiraš med tema dvema vzemi i30. drgač pa ne boš zgrešila z opel astro ali pa mazdo 3. mislim da sta ta dva najboljša nakupa v tem razredu. |
sej mazda ni slaba samo njen 1.6 motor je za penzioniste, dizel predrag za 110KM, 2.0 pa s porabo in ceno ne prepriča. |
ma ni ravno tko. mazda je res malo dražja, vendar 1.6 je skoraj v vseh pogledih za avto takega razreda optimalna izbira, če človek dela do 20.000km letno.
ni dirkač ampak tud za penzioniste ni. je spodoben motor, ki zadovolji povprečnega uporabnika in je neproblematičen za vzdrževanje, pije okol 8 l.
sam imam novo astro 1.6 (105km) in je super. dovolj gre, včasih še preveč.... zame je bila optimalen nakup in ni mi žal niti centa.... poraba pa om moji vožnji, ki je vse prej kot penzionistična 7,8l po skupno prevoženih 30250km. _________________ APN 6 je zakon! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ßauc Voznik
Pridružen/-a: Thu Aug 2006 8:32 Prispevkov: 180 Kraj: Marißor
|
Objavljeno: 09-12-2007 19:20 Naslov sporočila: Re: nakup novega avtomobila |
|
|
| svakamle je napisal/a: | | gorkichev je napisal/a: | | svakamle je napisal/a: | | evmi je napisal/a: | | še zadnja prošnja. Opravila sem vse teste in sedaj se ne morem odločiti med Hyundai i30 1,6 GLS comfort in med novim Renault megane dynamique 1,6 16V. Prosim za mnenja. |
sej mazda ni slaba samo njen 1.6 motor je za penzioniste, dizel predrag za 110KM, 2.0 pa s porabo in ceno ne prepriča. |
ma ni ravno tko. mazda je res malo dražja, vendar 1.6 je skoraj v vseh pogledih za avto takega razreda optimalna izbira, če človek dela do 20.000km letno.
ni dirkač ampak tud za penzioniste ni. je spodoben motor, ki zadovolji povprečnega uporabnika in je neproblematičen za vzdrževanje, pije okol 8 l.
sam imam novo astro 1.6 (105km) in je super. dovolj gre, včasih še preveč.... zame je bila optimalen nakup in ni mi žal niti centa.... poraba pa om moji vožnji, ki je vse prej kot penzionistična 7,8l po skupno prevoženih 30250km. |
Mazda3 je super avto, mene osebno ne prepriča s prtljažnikom (300L, vsak C3 ima večjega ...).
Mégane ali i30? Če sta v igri res le ta dva, potem i30. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorkichev Voznik

|
Objavljeno: 09-12-2007 19:41 Naslov sporočila: Re: nakup novega avtomobila |
|
|
| svakamle je napisal/a: |
sam imam novo astro 1.6 (105km) in je super. dovolj gre, včasih še preveč.... zame je bila optimalen nakup in ni mi žal niti centa.... poraba pa om moji vožnji, ki je vse prej kot penzionistična 7,8l po skupno prevoženih 30250km. |
usaj zame je 105KM za u tak avto absolutno premalo. si ne predsatvljam kako bi prehitaval kolono po rebrnicah  _________________ “Casco in testa ben allacciato, luci accese anche di giorno, e prudenza… sempre!” |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
evmi Ravno iz avtošole
|
Objavljeno: 09-12-2007 23:19 Naslov sporočila: nakup novega avtomobila |
|
|
| kaj pa je pravzaprav narobe s i30, razen tega, da je Hyundai? Kolikor sem slišala, naj bi se poboljšali in niso slabi. Res pa je, da še vedno mislim na Astro, ampak je tako nemško trda in nikamor ne gre, da se ne morem odločiti, ker mi je sicer zelo všeč. Megane mi je pa všeč, ker je nekaj posebnega, ampak zgleda, da pa res ni kaj prida, če ga odsvetujete. Ali se kvari ali kaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|