VW POLO 2009
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Novi avtomobili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ales6m
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Wed Jul 2006 12:31

PrispevekObjavljeno: 27-10-2009 23:34    Naslov sporočila: VW POLO 2009 Odgovori s citatom

VW POLO
Sem že naročil enega, da bom imel mir naslednje desetletje. Všečen avto in najbrž še vedno kvaliteten kot predhodniki.

In kakšna so vaša mnenja?

[/url]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
macoman
Voznik

Pridružen/-a: Mon Oct 2009 9:40

PrispevekObjavljeno: 30-10-2009 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni je načeloma boljši in lepši golf, vendar mi je všeč, da je nekoliko bolj prostoren.. kašen bo cenovni razpon? mogoče veš?
ales6m
Ravno iz avtošole

PrispevekObjavljeno: 05-11-2009 00:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

od 10400 za oskubljenca pa navzgor...za 12500 do 13000 že dobiš ful opreme in dober motor. jaz sem vzel 1,4 pa športni paket lakeside, paket udobje 1, dnevne luči v odbijaču, rdečo barvo. 13300 eur. komaj čakam da ga dobim...
Nazaj na vrh
doktor
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Sun Apr 2006 14:33
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: 09-11-2009 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja no, tisti "dober motor" me edino malo zmoti.
Nazaj na vrh
tito156
Inštruktor

Pridružen/-a: Sat Aug 2006 15:49
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: 09-11-2009 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...mene pa dnevne luči v odbijaču... Sad
Nazaj na vrh
ales6m
Ravno iz avtošole

PrispevekObjavljeno: 11-11-2009 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stvar okusa. Jaz ne želim "kuriti" kratkih luči-te imam za po noči. Tudi energijo prihranim. Motorji so kot vedno švoh ampak zelo elastični, in praktično neuničljivi. Menda bo sedaj isto,upam. Kaj če mi Alfa,ko pa takoj zariba,ne?
Jutri letim registrirat in gremo probat kak leti...
LP
Nazaj na vrh
tito156
Inštruktor

Pridružen/-a: Sat Aug 2006 15:49
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: 11-11-2009 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda Alfa zariba takoj. Pred tem pa pije olje in se kvari. Fave je zakon!Wink

Srečno vožnjo ti želim!
Nazaj na vrh
test dummy
Inštruktor

Pridružen/-a: Mon Dec 2006 0:18
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 11-11-2009 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ales6m je napisal/a:
Stvar okusa. Jaz ne želim "kuriti" kratkih luči-te imam za po noči. Tudi energijo prihranim. Motorji so kot vedno švoh ampak zelo elastični, in praktično neuničljivi. Menda bo sedaj isto,upam. Kaj če mi Alfa,ko pa takoj zariba,ne?
Jutri letim registrirat in gremo probat kak leti...
LP

uh, vidim da je trgovec pri vw-ju dobro opravil svoje delo, včasih jim rata, odvisno pač od naivnosti kupca
Nazaj na vrh
ales6m
Ravno iz avtošole

PrispevekObjavljeno: 12-11-2009 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S trgovci se sploh ne pogovarjam, vse informacije zbiram preko tujih testov in forumov, kasneje pa tudi naših, ko je avto že pri nas v prodaji. Tako da tvoja teorija ne drži. Imam pa izkušnje s VW in vem kaj pomeni. Vedno bom vozil samo nemce in japonce, drugi so samo za ukras, za vozit pa tako tako, pač od te do one servisne delavnice, saj vemo... malo heca! Mr.Green
Nazaj na vrh
macoman
Voznik

PrispevekObjavljeno: 16-11-2009 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dobr. čeprou jaz bi se vseeno odločil za golfa:)

želim ti lepo vožnjo Mr.Blue
test dummy
Inštruktor

Pridružen/-a: Mon Dec 2006 0:18
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16-11-2009 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ma dobr, ampak se mi zdi, da so avti v teh časih kar hitro na prodaj tudi pri nas, tko da ni treba glih čakat da ga lahko vidiš in probaš.

Kar se tiče trgovcev je pa tko, da v glavnem ponujajo opcije, ki stanejo nekaj deset evrov, ker to se lahko relativno enostavno proda. Dnevne luči v odbijaču, športni paket in podobno.. vsekakor malenkosti, ki naredijo avto boljši, jebi ga avto mora biti tudi šminkerski. Čeprav je verjetno vseen kurac, kje ti svetijo dnevne luči, nad odbijačem ali v odbijaču. Itak tega sam ne vidiš, prihranek na račun tega pa je pesek v oči. Sploh ko bodo te diodice šle rakom žvižgat.

Ampak zares dobro opremljenih avtov (vsaj po mojem okusu) pa je pri nas še vedno zelo malo. Šibedahi, dražje variante audio sistemov, avtomatski menjalnik in sploh bolj prestižna oprema je pri slovenskih avtih prava redkost. Se pa hvala bogu dosti tega pripelje iz tujine in je lažje dosegljivo.
Nazaj na vrh
Empire
Ravno iz avtošole

Pridružen/-a: Tue Nov 2009 20:23
Kraj: Rovte

PrispevekObjavljeno: 24-11-2009 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ales6m je napisal/a:
Vedno bom vozil samo nemce in japonce, drugi so samo za ukras.

Izjava leta Cool Razz
macoman
Voznik

PrispevekObjavljeno: 15-12-2009 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

in ales6m kakšni so občutki? Ga že pelješ?

lp
macoman
Voznik

PrispevekObjavljeno: 11-01-2010 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

EVO kupil si avto leta 2010:)
Vozil boš zmagovalca:)

herhhe

http://www.delo.si/clanek/96516
ales6m
Ravno iz avtošole

PrispevekObjavljeno: 14-01-2010 22:36    Naslov sporočila: Novi POLO 2010 Odgovori s citatom

Ga že vozim in sem navdušen. Odlična obdelava in oblikovanje - občutek kot, da si v nekem precej višjem razredu. Leti ko puščica, z lepim zvokom, zelo volkswagnovski. Ni izgubil svoje vw duše.
Zaradi šport. podvozja drvim v ovinke brez nagibanja, a je zato seveda trši in manj udoben. Ima ESP in ABS, zaradi česar sem se po najhujšem snegu vozil kar z letnimi gumami in sisteme dodobra preizkusil in seveda obdržal nos in rit v pravi smeri.
Menjalnik je dober, kar nekako sam vskoči v brzino, res lahkoten. Sedež in volan nastavljiv za idealno pozicijo in preglednost, pa še kup klasične elektrike in malenkosti pri opremi. Dvojno dno prtljažnika je dobra zadeva, imam nabito polnega z mojimi večinoma nepotrebnimi potrebščinami za "preživetje na Pariz-Dakar", svetilka, orodje, podlage, ponjava, čistilni robčki, papir role, rokavice, verige,... a ko pogledaš v prtljažnik - je prazen, pripravljen za prtljago ali nakupe. Praktičen torej in z mnogo predali, tudi pod sedeži in v naslanjalu za komolec... no ne bom našteval več, saj vemo kako so opremljeni novi avti. Zame ima vse kar potrebujem, si želim, in več!
In slabe strani? Da bomo pošteni in nepristranski. Ima nov sistem delovanja hidravlične pumpe za servo volan, ki se vklaplja le ob vrtenju volana (ne dela stalno). Med vožnjo se sicer to ne opazi, ampak pri niskih vrtljajih, npr. pri vožnji ponoči po parkingu, luči močno utripnejo-zniža se svetilnost cca 15-20%. Potegne neverjetnih 79 Amperov. Sem dal pregledat in zmerit pooblaščencem, ker sem mislil da je napaka (in se vmes prevažal z nadomestnim 1,9 Audi A3 dizelašem in ga tako lepo preizkusil in primerjal s Polotom). Na koncu so ugotovili da "je to normalno", saj je karakteristično za vse nove Polote, sem tudi sam preveril na drugem avtu v salonu. No, gre za malo ponesrečen sistem, recimo bug/hrošček. Ampak avto drugače deluje normalno, tako da ni sile, le malo trapasto zgleda. Leva vrata so 2 mm nižje kot desna. Ob transportu je utrpel 2 pikici (<1mm) poškodbi laka, kar sem opazil po 10ih sekundah in dobil pol kante korekturne barve. Prešpricat nisem pustil. To sicer nima zveze z avtom kot takim.
Še kaj? Poskušal sem biti pikolovski, pa res ne najdem drugega. Odličen avto. Še dolga leta bo z mano, če bo vse po sreči. In veliko sreče pri vožnji želim vsem forumašem.
Če pa koga mika novi Polo, pa ga res priporočam. Saj sem skakal okoli Corse, Ibize, Hy. i20, Fieste, pa ni bilo haska. Polo pa me je takoj zagrabil, čeprav sem cenovno prvo ciljal nižje, do 10k. Pa mi je "mali lopov" zvlekel še tri jurje in me naredil za svojega zadovoljnega lastnika.

Pozdrav!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Novi avtomobili Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu