| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Grega91 Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Wed Mar 2010 22:19 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 03-03-2010 22:41 Naslov sporočila: POMAGAJTE - Nakup 1. avta - ALFA ROMEO 156 (letnik 98/99/00) |
|
|
Star bom 19 let, vozniško imam v žepu, avta pa še ne. Kupujem rabljen avto, cena do 2500 €, motor 1.6 ali 1.8, bencinar (obvezno), moč motorja največ 110kW, prevoženi km manj kot 180000 (obvezno), avto ne sme biti starejši od letnika 1998 in mora imeti klimo. Razmišljal sem o Volvo-tu S40 ali o Alfi Romeo 156. Zadnje čase pa imam v mislih predvsem ALFA ROMEO 156, 1.8 TS ali 1.6 TS, letnik 1998/1999/2000. Zanimajo me vaše izkušnje s tem avtomobilom, kako je s porabo bencina, ali ima avtomobil kakšne pogoste okvare motorja, kako je z rjavenjem??? Obračam se predvsem na lastnike tega avtomobila, bivše lastnike in poznavalce. Vljudno vas prosim za odgovore, ki pa naj bodo, lepo prosim, verodostojni in ne le prazne besede.
Hvala,
Grega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
damijani Tiščač

Pridružen/-a: Fri Mar 2005 13:34 Prispevkov: 284 Kraj: Preshgain
|
Objavljeno: 04-03-2010 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Sicer ne vem, kako bo tole slišati, ker sem "Italijanar", vozil že praktično vse in dolgo lastil tudi VOLVO.
In z Italijani imam do sedaj še najboljše izkušnje z nikakršnimi problemi.
1. Servisi za vsa vozila FLAR so globoko v riti. Dragi in nimajo učinka. Edini dober servis za AR je ZEGA na Krasu in Stepančič na štajerskem, s katerim pa nimam nobenih izkušenj. Vozil sem AR 155 2,0 16V do skoraj 300k km, z dvema velikima servisoma, drugi je vključeval tudi pregled in zamenjavo izpuha, delov podvozja,... pri 250k km. Avto sem prodal in je umrl nekje v kanalu pri skoraj 400k km. Brez težav in kakršnekoli rje. Avto sem kupil pri 78k km, star še ne 3 leta, ga vozil en teden manj kot 6 let in potem prodal.
2. Avto naj bo vsaj 1,8, če že ne 2,0.
3. Z rjo ne bo težav, če avto ni bil karamboliran in na hitro popravljen. Po možnosti išči dlje časa, z znano zgodovino in raje SLO poreklo kot uvoz.
4. za več info glede AR pa se lahko obrneš na
http://forum.kraskigadje.com/
http://forum.alfa-klub.com/
kjer boš odkrito lahko prebral dobre strani uporabnikov in krute graje uporabnikov.
5. glede Volvo pa lahko povem, da sem vozil od S40 pa do XC90-OR za skoraj 100k €. Nazadnje lastil S70 2,5 125kW
6. S/V40 so mahnjeni na rjo skoraj bolj kot kak star Yugo. 850/S/C/V70 ravnotako. Meni je odgnil rob karoserije okrog vetrobranskega stekla. Poleg tega je polno težav pri V50, 5 valjni motorji pa ribajo na dročnikih ventilov.
7. Vsi Volvoti so blazno požrešni z gorivom. Blazno veliko tudi pijejo olje.
8. Za bolj podrobnejše podatke pa se lahko obrneš na www.vozimvolvo.si , kjer boš seveda lahko pebral le superlative in pohvale, resnico pa zelo težko. Oziroma, bodo vsi trdili, da to ni možno.
Upam, da sem ti malo pomagal.
LP, Damijan _________________ Želja po Alfi 164 Q4 ne popušča ampak narašča!
http://www.youtube.com/watch?v=wWHvIR-NCfY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
test dummy Inštruktor
Pridružen/-a: Mon Dec 2006 0:18 Prispevkov: 790 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 04-03-2010 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
to je pa zanimivo, meni se moj 850 (170konjev) ni zdel požrešen, tam dobrih 9 litrov je spil. vozil sem ga brez problemov do 350.000 km, prodal in je potem naredil še kakšnih 50 jurjev. Potem je šlo vse na enkrat v kurac. Volanska letev, motor, klima. Kupil nazaj za 50 evrov in prodal za 200 evrov za dele. Krasen avto.
za alfo 156 ti težko rečem, sicer sem jo imel ampak le kakšen mesec (1,8 SW sportpaket2) , imam nekaj več izkušenj z 166 jtd (cca 30.000km) pa je kar lepo delala, menjal sem samo egr ventil. Nekaj prijateljev je imelo 156-ke in so bili vsi razen enega izjemno zadovoljni. Enemu od njih je foter celo pustil skoraj novo laguno in se v glavnem vozil z njegovo staro alfo. Dober in predvsem lep avto.
Kar se pa tiče s/v40. Delal na servisu, kakšnih velikih problemov ni bilo (govorim o seriji 644/645 1996-2003, kakršna te po mojem zanima), ampak men se to nikoli ni zdel nek pravi volvo. Malo je bilo treba vilce pa puše podvozja menjat, kakšen ležaj je znal crknit, drugač pa so kar delale te stružence. Kar se tiče bencinarjev so žejni, priporočam T4 ali vsaj 2,0T. Ostalo se bolj kot ne samo dere. Dizli, sploh starejši 90 in 105 konjski so živ sekret. Sploh je pa to avto za ženske, ginekologe in kakšne odvetniške pripravnike.
kar se tiče volvo foruma, se pa tam itak samo mehaniki iz različnih servisov prepucavajo in pametujejo.
glede na to, da si mlad in predvidevam, da z bolj omejenim proračunom kar se tiče servisiranja bi ti priporočal alfo. Do kakšnih 200000 TS motorji delajo brez težav, pa tud z 250 in 300 jurji sem jih že videl. Kosi so poceni, tudi rabljenih karoserijskih delov, luči, felten in podobnega je dosti za dobit. Potrebno je samo eno zares lepo poiskat. Če pa še mal počakaš in nabereš kakšnega dodatnega jurja se lahko pa že s spiderco okoli voziš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dobek Na poti v F1

Pridružen/-a: Wed Mar 2005 19:43 Prispevkov: 2050 Kraj: MarburgAnDerDrau
|
Objavljeno: 05-03-2010 00:13 Naslov sporočila: |
|
|
dummy, daj mi kaj vec o 166 povej, lahko na zs...gledam namrec 129/136kw verzije trenutno
glede starih s/v40, niso mogli ravno pravi volvoti bit, ce si je pa osnovo s carismo delil, hudica, se s svedske ni bil, ampak je na lesenih coklih prisel (tastari dizli, o katerih pises, so pa se renojevi) _________________ One day, I looked up in the sky.
A bird came by and shit into my eye.
I didn't laugh. I didn't cry.
I was just happy, that cows can't fly.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
damijani Tiščač

Pridružen/-a: Fri Mar 2005 13:34 Prispevkov: 284 Kraj: Preshgain
|
Objavljeno: 05-03-2010 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Ker imamo vsi različne izkušnje, ti predlagam:
- vzemi si čas in preglej linke, da si ustvariš neko sliko
- pri prodajalcih naredi testno vožnjo z obema avtomobiloma, da dobiš nek občutek, kaj ti sede
- si še frišen in temu posledično naspidiran, da bi rad avto čimprej, zato ne hiti, umiri se, ker nakup avtomobila je stran vržen denar
- glej na tvoje finančne zmožnosti. Neumnost pri nakupu hitro preseže tvoj budget
@dobek: pri kolegu so 850 karavana zamenjali z 166-ko JTD 129kW. Avto res nenormalno gre. Pri letečem dreganju po AC s čipanim S60 D5 na 192KM, Volvo ne more slediti AR. IN izjava v tolažbi za lastnika Volva: "Je pa vseeno Volvo". Kako gre potem 136kW 166-ka pa ne vem. _________________ Želja po Alfi 164 Q4 ne popušča ampak narašča!
http://www.youtube.com/watch?v=wWHvIR-NCfY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dobek Na poti v F1

Pridružen/-a: Wed Mar 2005 19:43 Prispevkov: 2050 Kraj: MarburgAnDerDrau
|
Objavljeno: 05-03-2010 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
| damijani je napisal/a: | | @dobek: pri kolegu so 850 karavana zamenjali z 166-ko JTD 129kW. Avto res nenormalno gre. Pri letečem dreganju po AC s čipanim S60 D5 na 192KM, Volvo ne more slediti AR. IN izjava v tolažbi za lastnika Volva: "Je pa vseeno Volvo". Kako gre potem 136kW 166-ka pa ne vem. |
ne gre se mi toliko, kako gre (jebiga, mam ze dost pik na kontu ), ampak da je udobna zadeva, pa da mi ne zre prevec na AC pri tempomatu na dobre 130  _________________ One day, I looked up in the sky.
A bird came by and shit into my eye.
I didn't laugh. I didn't cry.
I was just happy, that cows can't fly.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Objavljeno: 05-03-2010 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Damijani, test dummy, zahvaljujem se vama za vajina odgovora. Drugače sem pa še malo brskal po tujih avtomobilističnih spletnih straneh in našel zanimivo spletno stran na kateri lahko enostavno zveš tehnične podatke za skoraj vse avte (od tistih preko 25 let starih do najnovejših modelov). Tukaj je link (seveda sem gledal Alfico 156ko): http://www.autoweek.nl/carbase_data.php?id=14048&cache=no |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Objavljeno: 05-03-2010 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
| damijani je napisal/a: | Ker imamo vsi različne izkušnje, ti predlagam:
- vzemi si čas in preglej linke, da si ustvariš neko sliko
- pri prodajalcih naredi testno vožnjo z obema avtomobiloma, da dobiš nek občutek, kaj ti sede
- si še frišen in temu posledično naspidiran, da bi rad avto čimprej, zato ne hiti, umiri se, ker nakup avtomobila je stran vržen denar
- glej na tvoje finančne zmožnosti. Neumnost pri nakupu hitro preseže tvoj budget
| Bom kar lepo upošteval tvoj nasvet, se mi še ne mudi tako zelo z nakupom avtomobila, najprej se mislim dobro pozanimati in temeljito premisliti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|