vozikorejca Ravno iz avtošole
Pridružen/-a: Sun Aug 2012 6:51 Prispevkov: 5 Kraj: RAKITNA
|
Objavljeno: 05-08-2012 16:32 Naslov sporočila: Minuta zamujena, ne vrne se nobena! |
|
|
Mladost je....
Ne razumem, kako to, da se vsakdo lovi za zadnjo slamico. Tehnični pregled se lahko opravi trideset ( 30 ) dni pred potekom. Kdor se ravna po tem, ima dovolj časa, da uredi vse potrebno na vozilu. Poleg tega je treba vedeti, da nič ne škodi, če sem in tja garo zapeljete na kak servis in prosite, da opravijo test zavor, amortizerjev, ali karkoli drugega, kar je pomembno za varno vožnjo. Če zaradi pomanjkanja izkušenj tega ne zaznate sami. Včasih, ko sem-smo vozili stare kripe, brez elektronike, varnostnih pasov in kaj vem česa še, je med vozniki krožil rek: Kdor maže, ta vozi. Vsake toliko km smo prekontrolirali olje ( tega je bilo sprva potrebno menjati na 5000 km ), antifriz, jermena,zavore, ležaje, volan, da o žarnicah oz. lučeh ne izgubljan besed. Pa je šlo. Na veselje vseh, ki smo imeli štirikolesnike. Takrat še nismo delali razlik med seboj. Spaček, Ami, stari Opel ali Fiat, da je le šlo naprej. Danes pa berem, da Fiat ni avto - mimogrede, s stoenko sem prevozil brez sitnosti 260.000 km, z Doblojem 195.000, Marea je šla iz moje garaže pri 205.000 km... Daewo Lanos me je vozil ob olju in bencinu do 140.000 km. Naj bo dovolj, da ne bo komu presedlo. V približno štiridesetih letih odkar imam vozniško dovoljenje sem zamenjal 12 vozil. Kilometrov, ki so za menoj že dolgo ne štejem več. Avtomobil potrebuje našo pozornost, treba je poslušati zvok motorja, šklepetanje pločevine in vse napake in napakice odpraviti zato, da bi se vozili varno in ne bi ogrožali sebe in drugih udeležencev v prometu. Za konec le še to. Slabih avtov ni. Bi se pa dalo marsikaj reči o voznikih. Pa brez zamere. Lep pozdrav vsem. |
|