Vzdrževanje vaših konjičkov pozimi?!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kako negujete vaše vozilo?
vozim ga v avtomatsko pralnico
50%
 50%  [ 6 ]
perem ga na domačem dvorišče, pa če tudi vse zmrzne
25%
 25%  [ 3 ]
ga sploh ne negujem, naj počaka do spomladi
0%
 0%  [ 0 ]
čistim ga samo znotraj, zunaj pa je lahko umazan
0%
 0%  [ 0 ]
vsake toliko časa ga odpeljem v ročno avtopralnico, da se mu mojstri posvetijo
25%
 25%  [ 3 ]
Skupaj glasov : 12

Avtor Sporočilo
Fiat_Fan
Na poti v F1

Pridružen/-a: Sun Oct 2004 15:51
Kraj: Okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: 05-11-2004 20:29    Naslov sporočila: Vzdrževanje vaših konjičkov pozimi?! Odgovori s citatom

Nekateri ste malo bolj pedantni, nekateri pač manj, nekateri daste več na lep videz avta nekateri pač manj. Kaj je za koga lep avto je pa spet stvar kriterijev vsakega posameznika. Vsi pa se strinjamo, da je za avtomobilček pametno in priporočljivo, da ga v zimskih mesecih, ko je na cesti sneg in kamenje, neujemo, da bi preprečili nepotrebno, prezgodnjo rjo na avto. Seveda pocinkana pločevna pomeni veliko, vseeno pa je lepo, če je avtomobilček tudi čist.

Zanima me, kako pozimi skrbite za sojega konjička, kje ga perete, s čim ga zaščitite, ali motirate tisti smrček na haubo,....

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Gost

PrispevekObjavljeno: 05-11-2004 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jst ga vozm pod krtače ker ga povokam pa podvozje pozimi redno perem da se sol ne nabira in s tem rja počaka še nekaj let.drugač znotrej ga pa zmerja sam pedenam ker mi ne vzame veliko časa za tisto kar bi dal pa naprimer laviju da ga zrihta grem pa rajš na pir Mr.Blue LP!
Nazaj na vrh
Gajsa
Dirkač

Pridružen/-a: Mon Oct 2004 19:33
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: 05-11-2004 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest ga ponavadi tudi pozimi vedno sam perem, doma na dvorišču (poleti itak redno enkrat na teden Mr.Blue ), le redko, če je res zelo mraz ali sneg se odpeljem na avtomatsko pralnico.
Doma me pozimi moti to, ker je ventil za vodo v garaži vedno zaprt čez zimo (da ne zmrzne voda v pipi) in tako ga moram jit najprej v klet odpret k glavnemu ventilu, pa potem mi še "šlauf" zmrzne, ker nekaj vode ostane v njem.

No, poleg že omenjenega imam tudi sam čisto vijolične roke od mraza Sad , pa pred hišo v primeru nizkih temperatur nastane pravo drsališče. Confused

Važno, da je "pleh" očiščen in da se sija, ostalo že potrpi! Laughing Mr.Blue

Aja, znotraj ga pa tudi vedno sam čistim, redno ga posesam z navadnim sesalcem, vsaj enkrat letno pa z globincem tudi sedeže (vodno).

Podvozja ne perem, avta ne voskam, smrčka ne kupujem (bljak!! Mad )!
TrijoAdijo
Tiščač

Pridružen/-a: Mon Nov 2004 19:36
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: 05-11-2004 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest avto perem doma pa to enkrat na teden al pa max. enkrat na 14 dni Cool .Za vsako ga tut posesam z navadnim sesalcem.Operem tut podvozje da umazanija stran pade.Voskanja al pa poliranja pa ne bo več moj avto vidu,ker zmer ko ga spoliram,traja kake 12 ur,pol pa začne dež padat Sad
Inštruktor

Pridružen/-a: Sat Oct 2004 20:55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06-11-2004 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kje bi se dobilo, slišal sem da obstajajo ene folije prozorne, ki jih pred zimo nalepiš na haubo, spomladi pa odlepiš, da laka ne poškodujejo leteči kamnčki.
Enkrat sm v Škofjo Loko neki spraševal v eno firmo, pa majo tam samo take zadeve, ki so mišljene za v bistvu trajno. Jaz bi pa rad sam za čez zimo neki, no v bistvu fotr bi rad.
Če kdo ve za kakšen naslov, ali telefon, bi bil zelo vesel.
Gajsa
Dirkač

Pridružen/-a: Mon Oct 2004 19:33
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: 06-11-2004 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lancia, to folijo ima Fazer iz Bitenj.

Poglej na www.fazer.si pod 3M prozorna folija.
For
Inštruktor

Pridružen/-a: Wed Nov 2004 15:49
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: 10-11-2004 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkrat na teden minimalno,strogo ročna avtopralnica,znotraj ga zmeraj sam spucam ker nobedan ne razume kaj je to čisto.
Lady007
Dirkač

Pridružen/-a: Tue Oct 2004 15:55
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne morem rečt, da ga pozimi ali poleti redno perem enkrat ne teden, ker čas tega ne dopušča vedno, ga pa vedno perem doma, in sicer wap z vseh strani.
Voskam ga ne, občasno ga spoliramo.

Notranje čiščenje je pogosteje, vedno moje. Sicer včasih je kaka malenkost, če je potrebna, drugače pa temeljito.

No morm rečt, da se mojega avta lahko dotakne, le še kaka oseba, ki ji zaupam in vem, da ga bo res spucala.

Nasmeh je najelegantnejši način, da sovražniku pokažeš zobe. Mr.Red
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rockson
Inštruktor

Pridružen/-a: Mon Oct 2004 7:58
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mnjah - dozdej sem striktno pral avte doma ročno - no v zadnjem letu sem se zelo poslabšal na tem področju, saj sem avte spucal 1x na par mesecev. Mal me mine, ko vem da moram spucat tri avte - za vsakega pa porabim kar nekaj časa, da je tipi-top. No, to se bo popravilo.

Sem pa v nedeljo 1. peljal 2 avta r avtomatsko pralnico. Fotrovo 10let staro Mazdo in mojga Leončka. Prvič, zadnjič in nikoli več.
Mazda ima že itak švoh lak, ker je že nekaj stara, tako da zanjo se ne sekiram, ampak Leon - grrrrrr na obeh bokih imam povsem spraskan lak - barva je pa tudi rahlo mat postala. Sem mislu, da bom ponoru.
No, sem pol poklical Petrol (sem pral na njihovi črpalki) in smo naredil zapisnik ter odškodninski zahtevek - so bili zelo prijazni in niso nč kompliciral. Pol sem mogu it pa na Triglav, kjer ima Petrol zavarovanje - tam sem pa skoraj znorel. Gleda en osel avto - "jst nč ne vidm", gleda en starejši osel avto "jst nč ne vidm, ne priznamo poškodb, ker ne obstajajo" Metr jim jebem kretensko. Pa mu rečem, da naj z vrha pogleda in bo videl razliko med lakom na haubi in blatniku - tipo me napizdi, kaj mislim da sem. Se mi začne v fris smejat, da mam oko sokolovo in da uspem to s prostim očesom videt. On seveda ni pogledal, ampak utruja naprej, da je on precej več avtov od mene že videl in da bo on že vedu kaj in kako je prav. Pes nemarn. Pol mi pa prav, da naj grem v LJ, pa naj mi tam pregledajo avto - to bom tud naredu, ampak mi bodo še potne stroške povrnili, prasci. Evil or Very Mad

Sem bil še pri Slaku in so rekl, da mi bodo napisal strokovno mnenje o poškodbi laka, pol grem pa s tem na triglav v LJ. Pa da jih vidmo.

Zarad te zlomljene roke mam vsak dan več problemov - če si jo neb zlomu, bi avte pral doma, pa bi mel mir.
jakaracman
King of the road

Pridružen/-a: Thu Jul 2004 9:02

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mater, ne vem kaj jes temi laki in s pralnicami. Svoj prejšnji avto sem 7 let vozil v avtomatske pralnice, pa ni laku nič manjkalo - ponavadi so se tudi ličarji čudili, kako je ohranjen. Je pa res, da sem ga vozil smao v 2 pralnici, ki sem jima zaupal ...

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lancia
Inštruktor

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rockson je napisal/a:
Mnjah - dozdej sem striktno pral avte doma ročno - no v zadnjem letu sem se zelo poslabšal na tem področju, saj sem avte spucal 1x na par mesecev. Mal me mine, ko vem da moram spucat tri avte - za vsakega pa porabim kar nekaj časa, da je tipi-top. No, to se bo popravilo.

Sem pa v nedeljo 1. peljal 2 avta r avtomatsko pralnico. Fotrovo 10let staro Mazdo in mojga Leončka. Prvič, zadnjič in nikoli več.
Mazda ima že itak švoh lak, ker je že nekaj stara, tako da zanjo se ne sekiram, ampak Leon - grrrrrr na obeh bokih imam povsem spraskan lak - barva je pa tudi rahlo mat postala. Sem mislu, da bom ponoru.
No, sem pol poklical Petrol (sem pral na njihovi črpalki) in smo naredil zapisnik ter odškodninski zahtevek - so bili zelo prijazni in niso nč kompliciral. Pol sem mogu it pa na Triglav, kjer ima Petrol zavarovanje - tam sem pa skoraj znorel. Gleda en osel avto - "jst nč ne vidm", gleda en starejši osel avto "jst nč ne vidm, ne priznamo poškodb, ker ne obstajajo" Metr jim jebem kretensko. Pa mu rečem, da naj z vrha pogleda in bo videl razliko med lakom na haubi in blatniku - tipo me napizdi, kaj mislim da sem. Se mi začne v fris smejat, da mam oko sokolovo in da uspem to s prostim očesom videt. On seveda ni pogledal, ampak utruja naprej, da je on precej več avtov od mene že videl in da bo on že vedu kaj in kako je prav. Pes nemarn. Pol mi pa prav, da naj grem v LJ, pa naj mi tam pregledajo avto - to bom tud naredu, ampak mi bodo še potne stroške povrnili, prasci. Evil or Very Mad

Sem bil še pri Slaku in so rekl, da mi bodo napisal strokovno mnenje o poškodbi laka, pol grem pa s tem na triglav v LJ. Pa da jih vidmo.

Zarad te zlomljene roke mam vsak dan več problemov - če si jo neb zlomu, bi avte pral doma, pa bi mel mir.

Vprašanje kdo je v tem primeru upravičeni krivec; ali pralnica ali avtomobilski proizvajalec ali vsak po malem???
Dejstvo je, da v petrolovi pralnici operejo mnogo avtov in da načeloma ni težav...

Seveda se pri vsakem avtu pozna, če imaš ostro oko in znaš pravilno pogledati ali je bil več let pran v pralnici ali ročno, ampak po enem pranju pa če je vse prav tudi najostrejše oko naj ne bi videlo poškodb.
alfaromeo
Inštruktor

Pridružen/-a: Thu Nov 2004 22:35

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No pri nas je avto zgolj sredstvo za se vozit, in nikakor ni poligon za drgnjene gobe!

Torej, polet avtomobile opeemo cca 2 pozimi pa zaradi soli večkrat oziroma vsakič ko cestarji "nehajo" s soljenjem cest!

Notranjost avtomobila pa sesamo po potrebi!

Avtomobile peremo največkrat v avtomatskih praklnicah in nisem zasledil nobenih rajs in podobnega!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lancia
Inštruktor

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gajsa je napisal/a:
Lancia, to folijo ima Fazer iz Bitenj.

Poglej na www.fazer.si pod 3M prozorna folija.

Sm poklical v fazer za to folijo, pa je baje fajn zadeva, vendar je mišljena, da trajno ostane na avtu, tudi cena nam to pove, jez bi pa raj vidu, da jo spomlad dol vzamem, pa tut če ni tako estetsko za videt. No ja smrček je too much grd, ta nima konkurence. Če bi pa kdo vedel, da obstaja kaka cenej folija, ki jo spomlad dol snameš, bi blo pa zlo lepo.
Gost

PrispevekObjavljeno: 11-11-2004 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolk pa je cena če se ne motim okol 15ksit??sej uno folijo se da dol jemat sam je to spet določen strošek.pa ne vem če prepušča UV žarke ker drugače je po nekaj letih uporabe pleh drugačne barve tam kjer je folija gor nalimana.LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po AvtoMagazin forumu -> Splošno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu