Ducati že sedmič zapored povečal prodajo. Gonilna sila je Scrambler.

Ducati že sedmič zapored povečal prodajo. Gonilna sila je Scrambler.

Kot običajno proizvajalci v prvih tednih novega leta javnosti sporočijo, kako uspešno so prodajali v pretekli sezoni. Še zlasti takrat, kadar je rezultat boljši.

642 motociklov več kot v 2015

Tako se je tudi lani zgodilo, da so pri Ducatiju v letu 2016 prodali več motociklov kot leto poprej. V letu, ko je Ducati praznoval 90-letnico, so uspeli prodati 642 motociklov več, kot v letu 2015, skupaj 55.451.

Prodaja se je tako povečala za dober odstotek, kar je sicer manj, kot je znašal prirastek k prodaji v preteklih letih, kljub temu pa so pri Ducatiju z dosežkom zelo zadovoljni.

In kaj je recept za uspeh prestižne znamke? Cenovno ugoden Scrambler.

Najbolj prodajan model je bil seveda cenovno najugodnejši in zelo popularen model Scrambler. Teh so prodali 15.500, kar predstavlja dobro četrtino. V sosednij Italiji se je sicer prodaja motociklov dvignila za slabih 20%, a pri Ducatiju se s tem ne obremenjujejo. Za njih je pomembno, da so uspešno prodrli tudi na velik španski trg, kjer so prodajo dvignili za spoštljivih 38 odstotkov, zelo uspešno pa se odpira tudi Kitajska, kjer je prodaja zrasla za 120 odstotkov. Med najpomembnejšimi tržišči za Ducati ostajajo ZDA, kamor so prodali največ svojih motociklov, skupaj nekaj manj kot 9.000 ozrioma točneje 8.787.

Matjaž Tomažič
foto: Ducati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"