Nagrajena varnostna rešitev za vaš računalnik

15. 4. 2010
Deli
Nagrajena varnostna rešitev za vaš računalnik

Microsoft Security Essentials je brezplačna varnostna rešitev, ki domačim uporabnikom pomaga pri zaščiti pred virusi, vohunsko in drugo škodljivo programsko opremo.

Rešitev je prejela certifikat neodvisnih laboratorijev West Coast Labs in priznanje revije PC Advisor za najboljšo brezplačno programsko opremo. Temelji na delu Microsoftove globalne skupine za odzivanje na varnostne grožnje ter nagrajenih varnostnih tehnologijah, ki so sicer del Microsoftovih varnostnih rešitev za podjetja.

Microsoft Security Essentials je na voljo na spletnem naslovu www.varuj.info, pri čemer se uporabnikom ni treba registrirati in skrbeti za nemoteno uporabo v prihodnosti.

Največja varnost, nizke strojne zahteve

Rešitev Microsoft Security Essentials je zasnovana za neopazno delovanje v ozadju, z opozorili samo v primerih, ko mora uporabnik ukrepati. Z omejenim obremenjevanjem procesorja in porabo pomnilnika tudi na starejših ali manj zmogljivih osebnih računalnikih v manjši meri vpliva na običajna opravila uporabnikov, kot so odpiranje dokumentov, brskalnikov ali iskanje.

»Microsoft Security Essentials deluje neopazno v ozadju in ne moti dela uporabnika. Opozorila se prikažejo samo v primerih, ko mora uporabnik ukrepati, recimo, ko zazna varnostno grožnjo.«

Microsoft Security Essentials pri varovanju pred okužbo osebnega računalnika uporablja zaščito v realnem času. Kot prvi Microsoftov varnostni izdelek temelji na povsem novi tehnologiji Dynamic Signature Service, ki skrbi, da so v vsakem trenutku in brez čakanja na naslednjo načrtovano posodobitev na voljo najbolj sodobne definicije virusov.

»Preprost in prijazen uporabniški vmesnik, ki na razumljiv način seznanja uporabnika z varnostnim statusom računalnika.« Na voljo je za operacijske sisteme Windows XP z nameščenim drugim ali tretjim servisnim paketom, Windows Vista in Windows 7.

Security Essentials, Internet Explorer 8 in Windows 7 ? popoln varnostni paket

Široka in brezplačna dostopnost rešitve Microsoft Security Essentials za vse uporabnike osebnih računalnikov s pristnim operacijskim sistemom Windows je del Microsoftovih stalnih prizadevanj, da vsem uporabnikom ponudi bolj zaupanja vredno računalništvo.

Ta prizadevanja dopolnjujejo napredne varnostne funkcije v spletnem brskalniku Internet Explorer 8, ki med spletnimi brskalniki po raziskavi organizacije NSS Labs zaustavi največ napadov škodljive programske opreme, in najnovejšem operacijskem sistemu Windows 7.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"