Audi Q5 je prenovljen

30. 9. 2016
Deli

Kot je bilo napovedano, je Audi avtomobilski salon v Parizu izkoristil za premiero novega Q5, ki, kot pravijo, postavlja nova merila v povezljivosti, voznem udobju, dinamični vodljivosti, učinkovitosti in pomoči vozniku.

Novi Audi Q5 je zrasel v vse smeri. a je zaradi uporabe jekla visoke trdnosti in aluminija v konstrukcijskih elementih tudi precej, do 90 kilogramov, lažji od predhodnika. Odlična je tudi aerodinamika, ki v najboljšem primeru dosega količnik zračnega upora 0,30.

Povečane zunanje mere so se odrazile tudi v bolj prostorni potniški kabini, ki bo na voljo s širokim naborom barv in materialov. Multifunkcijski trikraki volan je serijski, prav tako vzdolžno pomična zadnja klop, ponoči pa je kabina lahko osvetljena v 30 različnih barvah. V prtljažnik je mogoče naložiti od 550 do 1.550 litrov prtljage. Vozniku je na voljo tudi najsodobnejši vmesnik MMI z 8,3-palčnim zaslonom, za doplačilo si je mogoče omisliti tudi 'head-up' zaslon, na voljo pa so tudi vsi ostali sodobni varnostni in info-zabavnostni pripomočki.

Audi Q5 bo v Evropi, kamor pride v začetku prihodnjega leta, sprva na voljo s petimi motorji, tremi turbodizelskimi štirivaljniki 2,0 TDI z močmi 150, 163 in 190 'konj, turbodizelskim šestvaljnikom 3,0 TDI z močjo 286 'konj' in 252-'konjskim' turbobencinskim štirivaljnikom 2,0 TFSI.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"