Audi A6: Družinske poteze (video)

3. 10. 2008
Deli

Audi A6 je dobil nove družinske poteze, s katerimi se na cestah po vsem svetu že bahajo njegovi bratje. Ali to pomeni, da so nove le LED-diode?

Ne, pravijo pri Audiju. Spremembe na svetilih (LED-diode spredaj in zadaj ter v vzvratnih ogledalih) in karoserijskih delih (novi odbijači, predelana maska in dodelane meglenke) naj bi le zrcalile tisto, kar se je spremenilo pri mehaniki in elektroniki. Če pokukamo v celotno prodajno ponudbo Audija A6, torej k limuzini, kombijevski različici (Avant), malce bolj terensko naravnanemu Allroadu in športnemu S6, naj bi v povprečju zmanjšali porabo goriva za 15 odstotkov.

Pri Audiju so bili pošteni in niso na veliko razglašali, da imajo nov avtomobil. Saj veste, novi A6 ima . . Ne, zelo pametno so se držali pridevnikov, kot so nadgradnja, izboljšava, posodobitev. Zato je treba iskati razlike v malenkostih, še največ pa jih je skritih pod karoserijo.

Motorjev je ogromno, če smo natančnejši, kar deset. Izbirate lahko od varčnega 2.0 TDIe s pripisanimi 100 kilovati (136 'konji') do športnega S6, ki iz V10 izvleče kar 320 kilovatov (435 'konjev'). TDi za varčnost, FSI za natančnost vbrizga, TFSI za poskočnost. RS? Ha, to pa je druga zgodba.

Vsi Audiji A6 imajo sedaj drug način delovanja črpalke za servovolan, ki deluje 'po potrebi', zadnji dve prestavi sta 'daljši', odvečna energijo se ponovno izrablja, zaradi 20 milimetrov nižjega in bolj ravnega podvozja je količnik zračnega upora manjši (0, 28). V notranjosti odslej kraljujejo nove barve in zanimivejši materiali, instrumentno ploščo pa precej izboljša zaslon, saj navigaciji omogoča večjo ločljivost.

A6