Avto Magazinov Drift Pokal: prvak je Šuštaršič!

13. 10. 2013
Deli

Letošnja sezona Avto Magazinovega Drift Pokala pod pokroviteljstvom Monster Energy Drinka je končana. Z odličnimi natopi v drugi polovici sezone je naslov osvojil Miha Šuštaršič.

Po prvih dveh dirkah (v Logatcu in v Zagrebu) je kazalo, da letos Rok Keršič ne bo imel težav pri osvojitvi naslova. Hitro ne nabral prednost pred zasledovalci in konkurenta, ki bi se mu lahko postavil po robu, ni bilo videti. A že na naslednji dirki, ponovno v Logatcu, je Miha Šuštaršič dokazal, da je vendarle uspel ukrotiti tehniko svojega BMWja in hkrati tudi dovolj izpiliti tehniko, da je zanesljivo zmagal. Keršič se na tej dirki prvič ni uspel uvrstiti v finalni nastop. Sledil je še en podoben nastop na drugi Zagrebški dirki, medtem pa je Šuštaršič na drugi logaški dirki zanesljivo slavil, v Zagrebu pa izgubil v boju za tretje mesto. In razlika med njima je bila pred zadnjo dirko Avto Magazinovega Drift Pokala pod pokroviteljstvom Monster Energy Drinka na kartodromu v Vrtojbi, ki jo je ponovno (in kljub ne najbolj prijaznemu vremenu dobro) organiziral Drift Power klub, je bila vsega 25 točk, kar je precej manj, kot je (na primer) razlika med 1. in 2. mestom.

Tudi v Vrtojbi se je zgodba ponovila. Keršič in Šuštaršič sta bila (v tem vrstnem redu) najboljša v kvalifikacijah in zanesljiva v prvi dveh krogih tekmovanja, nato pa je Keršič naletel na odlično razpoloženega Dejana Boškovskega. Ta na prvih dveh dirkah sezone sploh še ni nastopal, nato se je začel prebijati med najboljšo šestnajsterico, v Vrtojbi pa je imel svoj dan. Izločil je letos skupaj tretjeuvrščenega Uroša Berdajsa (ta se je prav na zadnjih dveh dirkah sezone boril z nerazumljivim padcem forme), nato Poljaka in v polfinalu Keršiča, ki je storil napako in se zavrtel.

A kljub temu, da se je Šuštaršič uvrstil v finale, boj za prvaka še ni bil zaključen. Zmaga Keršiča v boju za tretje mesto in poraz Šuštaršiča bi bila dovolj, da bi prvenstvo osvojil Rok, a Miha se ni pustil presenetiti. V finalu je bil zanesljiv, po drugi strani pa je Keršič dvoboj za tretje mesto izgubil proti Čemasu (ta je tako le za las zgrešil tretje mesto v prvenstvu, ki ga je vendarle osvojil Berdajs) in se poslovil od sanj o naslovu prvaka.

V letošnji sezoni Avto Magazinovega Drift Pokala pod pokroviteljstvom Monster Energy Drinka je na petih tekmah točke osvojilo kar 46 drifterjev iz štirih držav.

Foto: Nina Berlič in Klemen Humar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"