Druga dirka AM Drift Pokala: zmaga Zrnčevića, vodi Keršič

17. 6. 2013
Deli
Druga dirka AM Drift Pokala: zmaga Zrnčevića, vodi Keršič

Prva dirka hrvaškega drift prvenstva v Mičevcu pri Zagrebu, ki je hkrati štela kot druga dirka letošnjega Avto magazinovega Drift Pokala pod pokroviteljstvo Monster Energy Drink, je prinesla novega zmagovalca - a na vrhu točkovanja ostaja Rok Keršič.

Po zmagi Keršiča na prvi letošnji dirki se je tokrat na najvišjo stopničko zavihtel Miro Zrnčević, tokrat ne za volanom svojega Nissan Skylinea, temveč za volanom Toyote AE86 Josipa Žagarja, s katerim si je delil avto. Keršiča je v finalu ugnal precej gladko, saj je slednji v prvem dvoboju naredil napako in zaostanka za Zrnčevićem ni več mogel nadoknaditi.

Napeto je bilo tudi v bojih za ostala mesta, Benjamin čemas je v dvoboju za tretje ugnal Miho Šuštaršiča, presenetljivo hitro, že v četrtfinalu, pa sta se morala posloviti preostala voznika Toyot AE86 in v preteklosti redna zmagovalca Josip Žagar (izločil ga je Šuštaršič) in Marko Đurić (ki je klonil v boju s Čemasom) ter Uroš Berdajs (zanj je bil usoden Keršič), še slabše pa je šlo Dariu Skoku, ki se je poslovil že v osmini finala, kjer ga je nekoliko presenetljivo, a zasluženo premagal Žan Golob, ki je nato v četrtfinalu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu.

Rok Keršič je tako še povečal svoje vodstvo v skupnem seštevku, sedaj ima 199 točk. Drugo mesto v Avto magazinovem Drift Pokalu pod pokroviteljstvo Monster Energy Drink je po tem, ko v Zagrebu ni nastopil, izgubil Gašper Tršan, sedaj je četrti, za Zrnčevićem, ki se je z zmago prebil na drugo mesto, in Čemasom, Berdajs je peti, Šuštarišč pa se je povzpel do šestega mesta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja