Električna Corvette, razvita za rekord

4. 8. 2015
Deli
Električna Corvette, razvita za rekord (foto: GM)
GM

Chevrolet ima precej izkušenj s hibridnimi in električnimi avtomobili, a nič ne kaže, da bi kmalu elektrificiral tudi katerega od športnih modelov.

To manjšo "pomanjkljivost" je odpravilo podjetje Genovation iz ameriške zvezne države Maryland. Podjetje, ki ima že precej izkušenj z razvojem električnih pogonov za avtomobile, je namreč z električnim pogonskim sklopom opremilo kar Chevrolet Corvette Z06 letnika 2006.

Prototipni avtomobil so poimenovali Genovation Extreme Electric oziroma GXE, poganjali pa ga bodo elektromotorji z močjo nad 450 kilovatov. Do 100 km/h naj bi pospešil v manj kot treh sekundah, največja hitrost pa naj bi presegala 320 kilometrov na uro, kar bo tudi potrebno, saj bi njegovi ustvarjalci radi potolkli rekord v hitrosti vožnje za električne cestne avtomobile, ki trenutno znaša 285 kilometrov na uro. Ekipa podjetja Genovation poleti načrtuje osvojitev še nekaterih rekordov, GXE pa bo javnosti predvidoma predstavila septembra na razstavi električnih avtomobilskih tehnologij Electric Vehicles Technology Expo v Michiganu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"