En uživaški, en uporaben

24. 4. 2008
Deli

Te dni je Porsche Slovenija slovenskim kupcem ponudil kar dve Audijevi novosti.

Prva je namenjena predvsem uživačem: A3 Cabriolet je štirisedežni kabriolet spodnjega srednjega razreda, ki ima, kot vsi drugi 'brezstrešni' Audiji, platneno streho. Glede na prodajo zadnjih let kabrioletom v tem razredu v Evropi odlično kaže, A3 Cabrio pa si namerava tudi pri nas utrgati lep kos te pogače. Letos naj bi jih Slovenci pokupili do 60 (dobava traja od šest do osem tednov), v ceniku pa so štirje motorji. Najcenejši je 1.9 TDI Attraction (29.639 evrov), najdražji pa 2.0 TFSI S tronic Ambition (39. 611 evrov). Z motorji 1.8 TFSI, 2.0 TFSI in 2.0 TDI je za doplačilo na voljo tudi menjalnik S tronic (DSG). Februarja prihodnje leto napovedujejo zanj tudi nov motor – 1.6 MPI.

Druga novost je namenjena predvsem mlajšim in uspešnim dinamičnim ljudem, ki v Avantu vidijo trendovstvo in/ali prostor za prtljago. Statistika kaže, da je pri nas še vedno potencial za razvoj te tržne niše, zato ima A4 Avant velike ambicije, kar nakazuje predprodaja, v kateri so prodali polovico letošnjih količin za Slovenijo ? po predvidevanjih naj bi to leto prodali do 450 vozil. Na ceniku je 14 različic, ki stanejo od 30.573 (2.0 TDI) do 47.964 evrov (3.0 TDI Quattro); za zdaj so motorji trije bencinski (od tega dve različici 2.0 TFSI) in trije dizelski (od tega dve različici 2.0 TDI), poleg šeststopenjskega ročnega menjalnika ima lahko A4 Avant tudi Multitronic in Tiptronic (6), pogon pa je pri nekaterih različicah tudi štirikolesni. Do letošnjega decembra bo cenik tega avtomobila daljši še za 14 novih različic!

Hkrati s tema novostma pa so pri Porscheju Slovenija objavili tudi cene za dva športna Audija; RS6 Avant stane 117 tisoč evrov, TTS pa 51 tisoč (Coupé) oziroma 54 tisoč (Roadser). Kar v vrsto: takšnih RS6 je za naš trg predvidenih le pet! (VK)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja