FIA Formula E - steza dirke v Berlinu

22. 4. 2015
Deli
FIA Formula E - steza dirke v Berlinu (foto: FIA Formula E)
FIA Formula E

Prvenstvo Formule E se po dirki v Long Beachu počasi seli na staro celino, kjer bo 9. maja potekala dirka v Monte Carlu. Naslednja bo 23. maja v Berlinu.

Ker jih ne omejujejo zahteve po varovanju okolja in zmanjšanju hrupa, lahko dirke Formule E potekajo v samih mestnih središčih, kar bodo organizatorji dirke v Berlinu zares dobro izkoristili. Berlinsko dirko bodo namreč priredili na glavni ploščadi znamenitega letališča Tempelhof, ki je bilo v svoji preteklosti že priča številnim zgodovinskim dogodkom, kakršen je bil zračni most med sovjetsko blokado Berlina 1948. Nahaja se le streljaj od središča mesta.

Dirkači se bodo na nekdanjem letališču pomerili na zelo ovinkasti stezi dolžine 2,469 kilometra, na kateri bo kar 17 ostrih zavojev. Kot je dejal voznik ekipe Venturi Nick Heidfeld, se mu zdi, da bo šlo za zelo zahtevno dirko, na kateri bo težko prehitevati, hkrati pa bo zelo lahko delati majhne napake, ki jih bodo drugi vozniki lahko s pridom izkoristili. Prehitevanje bo zares mogoče le na dveh daljših ravninah.

Vsekakor bo dirka zanimiva tudi za gledalce, saj bodo tribune na upravni zgradbi letališča omogočale imeniten razgled na dogajanje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja