Ford Edge s 315 'konji'

25. 2. 2015
Deli
Ford Edge s 315 'konji'

Pri Fordu pripravljajo novo motorno različico za Ford Edge, ki naj bi bil sredi leta naprodaj tudi v Evropi. Edge bo še en globalni avto, izdelava za ves svet pa bo potekala v kanadskem Ontariu.

Ford Edge, ki je dolg nekaj manj kot 4,8 metra, bo imel v notranjosti za potnike in prtljago več prostora kot marsikateri njegov tekmec. Obenem bo opremljen s številnimi elektronskimi pripomočki in se bo po njihovem številu kosal celo z najbolje opremljenimi terenci prestižnih znamk, kot so Audi, BMW, Mercedes-Benz in Volvo. V isti sapi pri Fordu obljubljajo, da bo občutno cenejši kot manjši tekmeci Q5, X3, GLK in XC 60.

Motorno paleto so razkrili že pred časom: dvolitrski turbodizel (180 'konj' in ročni šeststopenjski menjalnik) in bencinski EcoBoost (210 'konj' in samodejni dvosklopčni menjalnik). A še preden je Edge zapeljal na evropske ceste, so pri Fordu pripravili že novo motorno različico (za katero sicer še ni zagotovo, da bo na voljo tudi v Evropi). Ford Edge Sport se bo ponašal z 2,7-litrskim šestvaljnikom, ki bo zmogel 315 'konj' in 350 njutonmetrov navora. Novi motor je tako močnejši in z več navora kot prostorninsko večji predhodnik, 3,7 litrski šestvaljnik, hkrati je seveda varčnejši in čistejši.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja