Ford se pospešeno elektrificira

6. 1. 2017
Deli

Ford je potrdil sedem od trinajstih avtomobilov, ki naj bi jih predstavil v naslednjih peith letih.Med njimi bodo tudi F-150 Hybrid, Mustang Hybrid, Transit Custom plug-in hybrid, novi popolnoma električni majhen SUV z dosegom vsaj 500 kilometrov in dva elektrificirana električna avtomobila.

Proizvodnji elektrificiranih in avtonomnih avtomobilov bodo prilagodili tuditovarno v Flat Rocku v Michiganu, v katero bodo vložili 700 milijonov ameriških dolarjev. V njej bodo tudi ustvarili okrog 700 novih delovnih mest in zagotovili prihodnost sedanjih 3.500 delavcem v njihovih ameriških tovarnah.

Ford bo z letošnjim letom začel tudi obsežna testiranja električnih tehnologij Evropi, kjer bodo na ceste postavili priključno hibridni Transit Custom, poleg tega pa v New Yorku in nekaterih drugih ameriških mestih preskušajo floto 20 prototipnih hibridnih taksijev Transit Connect, ki se med svojim delom soočajo z zelo zahtevnimi pogoji.

Kot so sporočili iz podjetja, bodo agresivno nastopili tudi pri razvoju pomožnih tehnologij, predvsem namenjenih polnjenju baterij, pri čemer bo pomembno vlogo igrala tehnologije brezžičnega polnjenja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja