Formula E: Di Grassi diskvalificiran, Nelson Piquet Jr. na čelo

24. 5. 2015
Deli

Na osmi dirki letošnje sezone FIA Formule E na letališču Tempelhof v Berlinu se je položaju dramatično spremenil, saj je brazilski dirkač Lucas Di Grassi z mesta zmagovalca dirke in vodilnega v skupnem seštevku po diskvalifikaciji zdrsnil na tretje mesto skupnega seštevka.

V nasprotju s svojo prvo zmago letošnje sezone v Pekingu, kjer je povedel šele v zadnjih metrih, si je Di Grassi tokrat prvo mesto zagotovil že po nekaj sto metrih dirke, ko je izkoristil napako Jarna Trullija s prvim štartnim mestom, potem pa je do konca ostal v vodstvu.

Trulli je imel kmalu težave tudi s porabo elektrike na svojem avtomobilu, kar je izkoristil Sebastien Buemi in prevzel drugo mesto. S tem se je odprl napad zasledovalcev na Trullija, ki jim z oslabljenim avtomobilom ni bil kos in počasi je zdrsnil v ozadje. Še preden so tekmovalci zapeljali v bokse na menjavo avtomobilov je še Jerome D'Ambrosio izkoristil napako Daniela Abta in se prebil na tretje mesto.

Zelo kratek le 63 sekundni postanek mu je omogočil, da se je prerinil še pred Buemija in zmanjšal prednost do Di Grassija, a Brazilcu po mojstrski vožnji mimo Trullija ni več mogel priti blizu. Di Grassi je imel sicer med dirko precej sreče, saj so se mu takoj po prevoženi ciljni črti začele težave z elektroniko, a mu to ni pomagalo. Pozneje so ga namreč diskvalificirali zaradi neustrezne konstrukcije prednjega krilca in namesto 17 točk naskoka pred Nelsonom Piquetom je v skupnem seštevku pristal na tretjem mestu z desetimi točkami zaostanka.

Vrstni red prvenstva se je s tem precej spremenil, a je že jasno, da se bo boj za naslov prvaka Formule E v zadnjih treh dirkah letošnje sezone osredotočil predvsem okoli treh tekmovalcev: Nelsona Piqueta Jr., Sebastiena Buemija in Lucasa Di Grassija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"