Giulia Quadrifolglio rekordna v slepi vožnji po dirkališču Silverstone.

22. 11. 2016
Deli

65 let potem, ko je italijanski prvak formule 1 Nino Farina s svojim dirkalnikom Alfa Romeo 159 dosegel rekord kroga na dirkališču Silverstone, je nova Giulia Quadrifoglio dosegla rekord posebne vrste, saj je voznik sedel v povsem zastrti kabini.

Vsa okna Giulie Qiadrifoglio so namreč prekrili z neprozorno črno folijo, zato se je voznik Ed Morris, sicer najmlajši britanski voznik, ki je kdaj vozil na dirki 24 Le Mansa, moral med vožnjo povsem zanesti na asistenčne sisteme in napotke Davida Brisea, ki je vozil za njim. Oba voznika sta dva dni vadila vožnjo, potem pa sta v sodelovanju prevozila 'National Circuit' dirkališča Silverstone in dosegla rekord 1:44.3 minute, kar je za tri desetinke sekunde počasneje od rekorda Nina Farine iz leta 1951. Ob tem sta seveda večkrat močno presegla hitrost 100 kilometrov na uro.

Morrisu so, poleg 'sovoznika' v drugem avtomobilu, bili med vožnjo močno v pomoč tudi aktivni asistenčni sistemi, kot so sistem za opozarjanje pred naletom, sistem za avtonomno zaviranje z zaznavanjem pešcev in sistem za opozarjanje pred skrenitvijo z voznega pasu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"