Hyundai i10 osvežen

31. 8. 2016
Deli

Hyundai je svojega malčka i10 osvežil s popravljeno obliko ter pripomočki za aktivno varnost in povezljivost.

Na osveženi zunanjost najbolj izstopa maska hladilnika "cascading grille", ki bo v prihodnje značilna za vse Hyundaijeve modele. Spremenjen je sprednji odbijač, dodane so led dnevne luči na robovih maske. Zadaj izstopa odbijač v barvi karoserije z integriranimi led meglenkami in črnim vstavkom, drugačne pa so tudi konture na bokih.

V notranjosti je nova možnost izbire rdeče tkanine na oblogah, kupci pa se lahko odločijo tudi za modro ali črno. Potnikom je namenjen tudi informacijsko-razvedrilni sistem s 7-palčnim na dotik občutljivim zaslonom, možnosti zrcaljenja v sistemih Android Auto in Apple Carplay ter sedemletno naročnino na LIVE Services.

Z osvežitvijo je i10 dobil tudi možnost 14-palčnih jeklenih ali aluminijastih platišč, k izboljšani vožnji pa pripomorejo tudi novi prednji blažilniki in volan s spremenjenim razmerjem. i10 je opremljen tudi z varnostnima sistemoma na osnovi večnamemske kamere: sistemom za opozarjanje pred naleti in sistemom za preprečevanje skrenitve z voznega pasu. Za pogon bosta kot doslej skrbela bencinska motorja z delovno prostornino 1,0 ali 1,25 litra v kombinaciji s petstopenjskim ročnim ali štiristopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel