Izšel je novi Avto magazin!

17. 4. 2014
Deli

V tokratnem Avto magazinu razkrivamo povsem novi Audi Q2, ki bo na trge pripeljal že prihodnje leto, vozili smo novi 'baby' Porsche Macan, ekskluzivno pa objavljamo tudi test križancev premijskega razreda!

Edina nova vrsta avtomobilov, ki se hitro širi, so križanci. Torej avtomobili, ki so vsakega malo. Malo so terenci, malo osebni avtomobili, malo pa lahko celo spominjajo na kupe! Prav takšen bo naslednji Audi iz zbirke z oznako Q. Dobil bo številčni dodatek 2 in to bo prvič, da bodo s črko Q povezali parno številko. Zakaj in več o novem Audijevem Q-ju pa si že lahko preberete v novem Avto magazinu.

Novi Porsche s pristnostjo in odličnostjo nima težav, nekaj jih imajo zgolj tisti, ki ne vedo, kako bi mu rekli! Za Porschejevega manjšega terenca so namreč našli indonezijsko ime macan, kar v prevodu pomeni tiger. In tu se zatakne – Porsche mu pravi makan, Indonezijci tigrom pravijo mačan. Nam je vseeno, vozili smo!

Pet let je minilo, odkar je na trg prišel BMW X1, štiri leta od Minijevega Countrymana in tri leta od Audija Q3. Boju v razredu manjših, a premijskih križancev (ali SUV-ov, če hočete), se je zdaj (vendarle) pridružil še Mercedes GLA. Se je čakanje izplačalo? Veliki primerjalni test že v novem Avto magazinu.

Med avtomobilskimi testi si lahko preberete zapis o Indijanskem 'Evropejcu', Jeepu Grand Cherokeeju,  preskusili smo Opel Zafiro Tourer, po trimesečnem druženju pa smo se poslovili od Mazde3.

Red Bull Air Race se je s prvo dirko prvenstva v Abu Dabiju pred nekaj tedni vrnil na sceno letalskih tekmovanj. Druga postaja je bila na sporedu v Rovinju, kjer je nastopal tudi Slovenec Peter Podlunšek, ki se je takoj zavihtel kar na zmagovalni oder in drugo mesto zgrešil za le dve desetinki. Reportaža.

Motoristi oziroma tisti, ki so vam všeč skuterji, še bolj pa legendarna Vespa pozor - pri italijanskem Piaggiu v zadnjem času precej pogosto predstavljajo svoje novosti in najnovejši izdelek sliši na ime Vespa Sprint, ki smo jo imeli možnost preskusiti tam, kjer je Vespa doma – po ulicah večnega mesta. Vozili smo.

No, ob Vespi je v novi številki seveda vseeno poskrbljeno tudi za motoriste - preskusili smo Hondo NC750SA ABS. Moto test.

Veliko pa se je v zadnjih dveh tednih dogajalo na takšni in drugačni avto-moto sceni. Začel se je Avtomagazinov Drift Power pokal, ki je že kar za začetek postregla z novimi zmagovalci. Zgodil se je prvi letošnji reli za slovensko prvenstvo, ki je na žalost zanimiv le, če se pojavijo okvare ali predrte gume, v novo dobo je vstopilo svetovno prvenstvo turnih avtomobilov, pa ne le zaradi prenovljenih pravil, temveč predvsem zaradi prihoda Citroëna in Seba Loeba, ki se je kar takoj uvrstil - kam pa drugam, kot na zmagovalni oder.

Že drugič letos se je na najvišjo stopničko v MotoGP zavihtel aktualni svetovni prvak Marc Marquez, nič drugače pa ni niti v reliju za svetovno prvenstvo -  ki smo si ga tokrat ogledali v živo -  kjer se nadaljuje Volkswagnova in Ogierjeva prevlada.

No vmes se je začelo tudi prvenstvo v vztrajnostnem reliju, kjer je na prvi dirki v  Združenih arabskih emiratih Miran Stanovnik dosegel enega od vrhuncev kariere. Pomešal se je v druščino tovarniških voznikov Honde in KTM-a ter s petim mestom dokazal, da je z bogatimi izkušnjami nevaren tudi najboljšim na svetu.

V oktanih pa vam navkljub vsemu naštetemu ponujamo še obilo ostalih novosti in novic iz sveta avto-moto športa.

Novi Avto magazin 09/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 10/2014, izide 30. aprila 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"