Jaguar XE tudi s štirikolesnim pogonom

24. 11. 2015
Deli

Jaguar je dvokolesno gnanemu XE dodal še različico s pogonom na vsa štiri kolesa, ki ga je za ta model načrtoval od vsega začetka.

V Evropi bo pogon na vsa štiri kolesa AWD na voljo le v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in aluminijastim 180-"konjskim" 2-litrskim turbodizelskim štirivaljnikom Ingenium, ki je tudi sicer najbolj pogost motor, za katerega se odločajo evropski kupci Jaguarja XE.

Kot pravijo pri Jaguarju, so štirikolesni pogon zasnpovali tako, da se moč na prednja kolesa le tedaj, ko je to res potrebno, sicer pa se čim bolj ohranja značaj avtomobila z zadnjim pogonom. K boljši legi na cesti pripomoreta tudi sistem za prilagodljiv odziv na površine AdSR ter sistem za nadzor vožnje na vseh podlagah.

Z začetkom prihodnjega leta bo na voljo tudi z novim info-zabavnostnim sistemom z 10,2-palčnim na dotik občutljivi zaslonom v slogu tabličnega računalnika, navigacijo, 825-vatnim zvočnim sistemom Meridian Digital Surround ter povezavo s pametnim telefonom ali Apple Watchom.