Končno bomo videli električnega Bullija

22. 12. 2016
Deli

Le še do avtomobilskega salona v Detroitu bomo morali počakati, vsaj kar se tiče študije. Volkswagen jo je že napovedal z nekaj posnetki detajlov.

Seveda ne bo imel kadečega se bencinskega motorja brez ekoloških dodatkov, kot njegov daljni prednik, ampak čisti električni pogon, Volkswagen pa z njim nadaljuje temo, ki jo je v Parizu zastavil s študijo I.D. Tudi študijski električni minibus bo zasnovan na modularni platformi za električne avtomobile MEB, poganjala pa ga bosta dva elektromotorja, vsak na svoji premi, torej bo imel tudi štirikolesni pogon.

Električni minibus ne bi bil pravi naslednik legendarnega prednika, če njegovi ustvarjalci ne bi poskrbeli tudi za čustvene elemente, lahko pa bo vozil tudi povsem avtonomno. Takrat se bo volanski obroč povsem skril v armaturno ploščo, za vožnjo bodo skrbeli laserski skenerji, ultrazvočna in radarska tipala, kamere in druga elektronika, voznik in potniki pa se bodo lahko posvetil bolj prijetnim opravilom. Udobnega prostora v kabini bo dovolj za marsikaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja