Kwid - Renault za tretji svet

20. 5. 2015
Deli

Renault je v Indiji predstavil Kwid, svoj najcenejši model, ki ga bo namenil predvsem manj zahtevnim avtomobilskim trgom in menda evropskih ne bo ugledal niti v obliki Dacie.

Renault Kwid, ki so mu namenili novo prilagodljivo platformo koncerna Renault-Nissan CMF-A, je prilagojen posebnim razmeram okolij z manj urejeno cestno mrežo. Njegov videz je sicer športno terenski, a z dolžino 3,68 metra in širino 1,58 metra bolj ustreza mestnemu okolju, kjer večja višina sedenja vozniku omogoča dober razgled naokoli, potnikom pa precej udobja na petih sedežih in solidno velik prtljažnik. Prilagojenost manj ugodnim cestnim razmeram se odraža tudi v solidnih 18 centimetrih oddaljenosti dna od tal.

Pri funkcionalnosti notranje opreme niso varčevali, saj se preprosto urejena potniška kabina ponaša z komunikacijskimi vmesniki, v osrčju katerih je 7-palčni na dotik občutljivi zaslon na armaturni plošči in povezljivostjo z vmesnikom Bluetooth.

Da bi ga zares približal regiji, ki ga je namenil je Renault razvoj Kwida osredotočil v azijski regiji, vire za njegovo proizvodnjo pa 98-odstotno črpa v Indiji, 60-odstotno pa v regiji Chennai.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja