Madrid bo dobil največjo floto električni taksijev Nissan Leaf

26. 5. 2016
Deli
Madrid bo dobil največjo floto električni taksijev Nissan Leaf (foto: Newspress)
Newspress

Madrid bi se lahko v prihodnjih mesecih uvrstil na prvo mesto v številu električnih taksijev, saj naj bi po napovedih v kratkem dobil vsaj 110 novih.

Nissan in taksi podjetje Ciudad del Taxi sta namreč na avtomobilskem salonu v Madridu oznanila naročilo 110 novih taksijev Nissan Leaf, ki bodo opremljeni z baterijami s kapaciteto 30 kWh. Novi električni taksiji bodo okrepili taksi floto v Madridu, ki je že sedaj eno od mest z največ električnimi taksiji v Evropi. Madrid bi se s tem lahko povzpel na prvo mesto po številu električnih taksijev, ki tam opravljajo prevoze, in primat prevzel Amsterdamu, po katerem trenutno vozi okrog 100 električnih taksijev Nissan Leaf.

Nissan je s Nissani Leaf in električnimi limuzinskimi kombiji e-NV200 opremil že vrsto mest, med katerimi je tudi New York, kjer je Nissan e-NV2009 dobil vlogo standardiziranega taksija. Kot trdijo pri Nissanu, so doslej podjetjem za prevoze s taksiji prodali že več kot 800 Nissanov Leaf in e-NV200, ki večinoma vozijo v Evropi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja