Mazda s hitrostnim rekordom - tudi s pomočjo Nine Jerančič!

23. 10. 2014
Deli

"Domov se vračamo s svetovnim hitrostnim 24-urnim rekordom. Mazda6 CD je namreč letela s povprečno hitrostjo 221 km/h - tudi po zaslugi naše Nine Jerančič," je Mazdin govorec Bogdan Žvanut zaokrožil dogajanje na testnem poligonu v nemškem Papenburgu.

Načrt je bil preprost: imeli so tri povsem serijske Mazde6, v katerih so tri ekipe (v 'naši' sta bila dva Poljaka, Avstrijec, štirje Nemci in naša Nina) poskušali popraviti svetovni rekord v 24-urni najvišji povprečni hitrosti serijskega osebnega avtomobila s turbodizelskim motorjem prostornine dva do 2,5 litra s stoječim startom.

Kako se je odrezala Nina, ki ima dolgoletne izkušnje iz kartinga in pokala Ferrari Challenge? Naša novinarka je v svoji prvi nočni etapi v 91. krogu dosegla najvišjo povprečno hitrost svoje ekipe v enem krogu, saj je krog s serijsko Mazdo6 CD (129 kW/175 'konjev') prevozila s povprečjem 227,943 km/h!!

Tako je precej prispevala k uspehu ekipe, ki je na koncu nazdravila k še enemu Mazdinemu rekordu, ki je zdržal kar deset let. (AMr)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja