Mercedes-Benz Concept GLC Coupé: napoved novega športnega terenca iz Stuttgarta

24. 4. 2015
Deli

Mercedes-Benz je v razred kupejevskih športnih terencev pred časom vstopil z modelom GLE Coupé, v Šanghaju pa je s študijo Concept GLC Coupé napovedal še podobnega predstavnika iz razreda niže.

Gre za 4,73 metra dolgega in 1,6 metra visokega športnega terenca z medosno razdaljo 2,83 metra, postavljenega na 21-palčna kolesa, ki s svojimi oblikami nakazuje skoraj serijsko zrelost. Te so agresivno športne z izstopajočo masko hladilnika, tridelnim vstopnikom za zrak na odbijaču in v dva enovita sklopa združeno led razsvetljavo spredaj ter štirimi izpušnimi cevmi in led razsvetljavo na minimalističnem zadku. Bočna silhueta je kombinacija elegantne strešne linije, kratkih previsov, visoke bočne linije in poudarjenih lokov nad kolesi.

Študija nikakor ni podhranjena, saj so ji konstruktorji namenili 367-"konjski" motor 3,0 V6 Biturbo z navorom 520 njutonmetrov, ki se na vsa štiri kolesa prenaša preko 9-stopenjskega samodejnega menjalnika 9G-Tronic in stalnega štirikolesnega pogona 4Matic. Pri Mercedesu-Benzu sicer niso navedli njenih zmogljivosti ali odnosa do okolja, zato pa so omenili, da se zvočna kulisa, ki prihaja iz izpušnih cevi, lahko spreminja med diskretnim brbotanjem ali strastnim hrumenjem športnega avtomobila.

Mercedes-Benz z GLC Coupéjem vsekakor napovedujejo nevarnega tekmeca BMW-ja X4, očitno pa po zgledu razreda ML, ki se po novem imenuje GLE, namiguje tudi na morebitno preimenovanje športnega terenca GLK v GLC.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja