Mercedes-Benz razreda C Coupé- "zapeljivec srca in razuma"

14. 8. 2015
Deli

Mercedes-Benz je s sloganom "zapeljivec srca in razuma" predstavil novi razred C Coupé, za katerega pravijo, da so mu z atletsko športnim značajem, privlačno zunanjo podobo in najboljšimi materiali v notranjosti dali popotnico za novo definicijo sodobnega luksuza. V prodajne salone pride decembra.

Najbolj športnemu C, ki je 60 mm daljši in 15 mm nižji od predhodnika, so namenili masko hladilnika v podobi "diamond grill", ki bo krasila tudi vse prihodnje modele stuttgartske znamke. Zadnje luči z led diodami dajejo zadku vtis mogočnosti in živahnosti, zunanji ogledali pa sta neposredno pritrjeni na vrata s šipami brez okvirjev. Karoserija se lahko pohvali z odličnim količnikom zračnega upora 0,26.

Notranjosti so namenili najboljše materiale, ostaja pa tudi značilni električni podajalnik varnostnega pasu, ki ga je leta 1984 prvi imel kupe razreda E. Zabavnostno informativna sistema Audio 20 in COMAND Online je mogoče upravljati tudi z drsno ploščico, v sredinsko konzolo pa je delno integriran zaslon z visoko ločljivostjo.

Mercedes-Benz razreda C Coupé bo sprva na voljo s štirimi bencinskimi motorji z močmi med 156 in 245 "konji" in dvema dizelskima motorjema z močmi 170 in 204 "konjskih moči". Prihaja tudi Mercedes-AMG C63 Coupé, čigar motor razpolaga s 510 "konjskimi močmi" in 700 njutonmetri navora. Vozniki si sicer lahko omislijo tudi podvozje z zračnim vzmetenjem Airmatic, na voljo pa so tudi vsi asistenčni sistemi, ki jih poznamo tudi iz drugih modelov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja