Nissan Micra pete generacije je tu

29. 9. 2016
Deli

Nissan je pariški avtombilski salon izkoristil za predstavitev povsem nove Micre, ki je s peto generacijo postala veliko bolj sodobna in sveža. V Evropi jo bodo začeli prodajati marca prihodnje leto.

Micra oblikovno izhaja iz študije Sway, ki jo je Nissan lansko pomlad predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi, in s svojimi oblikovnimi značilnostmi uteleša novi slog znamke, v katerem igra pomembno vlogo igrata maska hladilnika 'V-motion' in 'plavajoča' streha.

Kupci bodo lahko izbirali med desetimi barvami karoserije, ki jim z možnostmi prilagoditve zunanjosti in notranjosti omogočale kar 125 različnih kombinacij za zagotovitev posebnega značaja njihove Micre. Oblikovalci so veliko pozornosti namenili tudi povečanju udobja v zvočno bolje izolirani potniški kabini in predvsem znižali položaj sedenja z izčrpnimi možnostmi nastavitve. Potniški prostor je po besedah Nissanovih predstavnikov eden najbolj prostornih v razredu.

Micra se z izborom varnostnih in informacijsko-razvedrilnih funkcij (s 7-plačnim barvnim zaslonom) približuje Nissanovi viziji inteligentne vožnje, vključno s sistemom za zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev, sistemom za nadzor okolice avtomobila, sistem za opozarjanje pred skrenitvijo z voznega pasu, prepoznavanjem prometnih znakov, samodejnimi dolgimi lučmi in podobnim.

Inženirji so Micri izboljšali tudi podvozje in elektromehanski servo volan ter ji za začetek namenili 0,9-litrski turbobencinski trivaljnik in 1,5-litrskji turbodizelski štirivaljnik, oba z močjo 90 'konj', ki se jima bo pozneje pridružil še 1,0-litrski atmosferski bencinski motor z močjo 73 'konj'.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"