Nova Renault Laguna na videu

6. 8. 2007
Deli

Nova Laguna bo prvič na ogled na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, že mesec kasneje pa jo bodo začeli prodajati na nekaterih trgih. Ni vam potrebno čakati na Frankfurt, saj si jo lahko ogledate že na videu.

Zanimivo je, da so Francozi predstavili že kar obe različici, kombilimuzino in kombi (Grand Tour). Za obe velja, da sta oblikovno sveža izdelka, čeprav ohranjata poteze, značilne za Renault. Motorni pokrov je dolg, žarometa sta velika, stranska smernika so posadili v ohišje stranskih ogledalc, na zadku pa se bohotijo tudi luči LED. Za novo Laguno velja, da ima razpoznaven obraz, kar je bila sicer že lastnost predhodnega modela.

Nova Laguna meri v dolžino 4, 69 metra, kljub povečani togosti pa je novinka za nekaj kilogramov lažja od predhodnice. Novemu modelu so za zdaj namenjeni štirje motorji. 1.5 dCi je najšibkejši dizelski s 110 'konji', dvolitrski pa bo, ko bo Laguna v prodaji, na voljo z močmi 130, 150 in 175 'konjev'. Dvolitrski bencinski motor zmore 145 in 170 'konjev'. Močnejšemu pomaga turbopuhalo. Motorji naj bi že zadostovali normi Euro 5, večina jih je kombiniranih s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za nekatere agregate pa bo na voljo tudi avtomatika.

Za ogled potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 20, 3 Mb.

Laguna