Novi Audi TT bo glasen

29. 7. 2014
Deli
Novi Audi TT bo glasen

Novi Audi TT bo naprodaj letos jeseni, že zdaj pa so znani številni sladkorčki.

Eden takih je tudi nov avdiosistem Bang & Olufsen Sound System, ki za vrhunsko reprodukcijo zvoka uporablja inovativno tehnologijo Symphoria. Ojačevalnik z močjo 680 W krmili dvanajst zvočnikov, vključno z dvema osrednjima in dvema nizkotonskima z ohišjem v vratih. Vizualno ta sistem označuje letvica iz eloksiranega aluminija ob robu globokotonskih zvočnikov, na kateri je logotip danskega HiFispecialista; tanek svetlobni pas odseva belo svetlobo svetlečih diod.

S tem so pri Audiju reprodukcijo zvoka v prestižnih vozilih dvignili na še višjo raven. V sodelovanju s Fraunhoferjevim inštitutom za integrirana vezja iz Erlangna so razvili tehnologijo Symphoria, novo programsko opremo za reprodukcijo in predvajanje zvočnih signalov. Poseben program v prvem koraku loči posamezne zvočne komponente v okviru zvočnega signala, nato pa ločene zvočne objekte razporedi v notranjosti avtomobila. Zvočna slika dobi večjo širino in globino ter ustvarja povsem nov prostorski vtis.

Z novim sistemom Symphoria Audi nadaljuje razvoj avdiosistemov. Naj spomnimo -

leta 2005 so v modelu Audi A8 premierno predstavil vrhunski zvok, ki ga ustvarja avdiosistem Bang & Olufsen Advanced Sound System, leta 2012 pa so s tretjo generacijo modela Audi A3 v razred kompaktnih avtomobilov vpeljali vrhunski avdiosistem danskega HiFispecialista. S tehnologijo Symphoria je Audi naredil tudi velik korak v smeri 3Dzvoka, tehnologijo, ki jo je Audi prvič predstavili v začetku leta 2013 na sejmu zabavne in uporabne elektronike (CES) v Las Vegasu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja