Novo v Sloveniji: Citroen Berlingo

4. 7. 2015
Deli

3. generacija Citroenovega Berlinga, enega najuspešnejših družinskih enoprostorcev, je doživela rahlo pomladitev.

Nekaj sprememb je v zunanjosti: odbijač, prednja okrasna maska, okrasna letev in LED dnevne luči zaznamujejo prenovo prednjega dela vozila. Prednji odbijač je na voljo v štirih različicah sprednjega dela, ki lahko zadostijo vsem vrstam uporabe in izrazijo stopnjevanje opreme.

V notranjosti je Berlingo dobil novo oblazinjenje, izstopa pa še nekaj novih elektronski sistemov. Že doslej je bil v njem na voljo omejevalnik hitrosti in tempomat, samodejni vklop luči, pomoč pri speljevanju navkreber ter izpopolnjen sistem za preprečevanje spodrsavanja pogonskih koles Grip Control, po novem pa si je moč omisliti še Active City Brake (sistem samodejnega zaviranja, ki pomaga preprečevati nalete pri nizki hitrosti vožnje in bo na voljo jeseni), pomoč pri čelnem parkiranju, ki dopolnjuje pomoč pri vzvratnem parkiranju, ki je bila na voljo že doslej, ter kamero za vzvratno vožnjo. Poleg tega ima Berlingo novi 7-palčni zaslon na dotik za upravljanje infozabavnega sistem in parametrov vozila.

S prenovo je postala ponudba motorjev, ki je na voljo od začetka njegove prodaje, bogatejša še za družino dizelskih motorjev BlueHDi, ki ustrezajo standardu Euro6 in imajo moč 75, 100 ali 120 'konjev', možno pa jih je kombinirati s sistemom Start&Stop ter menjalniško avtomatiko. Seveda je Berlingo prenovljen tudi v furgonski (dostavni) verziji.

Cene novega Berlinga se začenjajo tik pod 15 tisočaki, za 100-'konjski' dizel s srednjo opremo (Feel) pa bo treba odšteti 20 tisočakov. Ob tem velja omeniti, da so ob lansiranju za potniški (Multispace) in furgonski Berlingo na voljo promocijski popusti, ki lahko v primeru financiranja nanesejo tudi okoli pet tisočakov.