Novo v Sloveniji: Fiat Fullback

22. 9. 2016
Deli

Če vam kaj pomenita ragbi ali ameriški nogomet, najbrž poznate izraz 'fullback'. Za ostale bo to ime odslej pomenilo lahek poltovornjaček s Fiatovim zaščitnim znakom. Zdaj je na voljo tudi v Sloveniji pri vseh pooblaščenih trgovcih Fiatovega distributerja Avto Triglava, cene zanj pa so presenetljivo ugodne.

Fiat se po letih mrtvila povsem spreminja v ponudnika široke izbire najrazličnejših osebnih ali lahkih gospodarskih avtomobilov. Fullback je njihov prvi 'pick-up', torej klasični poltovornjak, namenjen kombiniranemu prevozu ljudi in tovora. V ceniku slovenski uvoznik sicer ponuja le karoserijsko različico z dvojno kabino, a je tudi polovična dobavljiva, če bi si je morebiti kdo želel. Cena osnovnega modela z dvojno kabino, 2,4-litrskim motorjem (s 154 'konji') in zgolj zadnjim pogonom znaša (s popustom) 24.490 evrov, če si izberete identično motorno opremo, a štirikolesni pogon (brez sredinskega diferenciala), je treba doplačati še 1.000 evrov. Fullback z močnejšim motorjem (ista prostornina, 181 'konj', 4x4-pogon s sredinskim diferencialom in polno zaporo) stane 26.790 evrov. Pri vseh teh je oprema tudi šeststopenjski ročni menjalnik. Na voljo (za 27.990 evrov) je tudi močnejša motorna različica s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Seveda so v serijskem naboru še različni paketi opreme (odvisno od motorizacije), za doplačilo pa še dodatki pri obeh različicah z močnejšim motorjem.

Fullback bi pravzaprav lahko označili tudi kot Fitsubishi ali Mitsiat, saj ta poltovornjak za Fiat izdeluje njihov novi partner, Mitsubishi. Tudi oblikovno je precej v sorodu z Mitsubishijevim L200, Fiat je dodal le najpotrebnejše značilnosti za svojo znamko, masko in nekaj drugih malenkosti. Pri Avto Triglavu pričakujejo, da bodo letno prodali okoli 20 Fullbackov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"