Novo v Sloveniji: Ford Tourneo in Transit Courier

20. 9. 2014
Deli

Ford je začel prodajati svojega najmanjšega predstavnika v družini lahkih gospodarskih vozil.

Tako kot je že v navadi pri vseh zadnjih Fordovih lahkih gospodarskih vozilih, se tudi Courier v potniški izvedenki imenuje Tourneo, dostavna različica pa Transit. V prvi vrsti oba ponujata kompaktno obliko, prijetno (limuzinsko) notranjost in obilo prostora. Tudi Courier namreč povzema notranjost in voznikov delovni prostor iz Fordovih osebnih avtomobilov, s čimer je zagotovljeno dobro počutje tako voznika kot potnikov. Zaradi same oblike in namena pa Courier seveda najbolj razvaja s prostorom.

Potniška različica v osnovi ponuja 708 litrov prtljažne prostornine, ki jo z enostavnim zlaganjem naslonjal zadnjih sedežev (ti so deljivi v razmerju 60/40) povečamo na ogromnih 1.656 litrov. Transit Courier je seveda namenjen poslovni rabi, prav zato je še izdatno prilagodljiv. Serijsko ponuja 1.620 metra dolg prostor in do 2,6 kubična metra prtljažne prostornine. S preklopno mrežasto steno in zložljivim sopotniškim naslonjalom pa omogoča prevoz predmetov, dolgih do 2,5 metra.

Poslovni rabi je prilagojena tudi notranjost – konzola MyFord Dock omogoča shranjevanje, namestitev in polnjenje naprav, kot so pametni telefon ali navigacija, v veliko sredinsko konzolo pa lahko spravite mape velikosti A4 ali celo manjše prenosne računalnike in tablice. Seveda ponuja radio tudi povezljivost Bluetooth in pretočno predvajanje glasbe. Dodatno so denimo na voljo tudi polica pod stropom, predal pod voznikovim sedežem in celo kamera za vzvratno vožnjo.

Transit Courier bo na voljo z dvema opremama Ambiente in Trend, Tourneo Courier pa ob omenjenih dveh še s tretjo Titanium. Motorno paleto sestavljajo bencinski litrski EcoBoost s 100 'konji' ter dizelska 1,5- (75 'konj') in 1,6-litrska (95 'konj') motorja. Transit Courier z bencinskim motorjem stane 14.330 evrov, z dizelskim motorjem pa 300 več. Tudi potniški Courier je najcenejši z bencinskim motorjem, zanj je treba odšteti 14.760 evrov, dizelska različica je dražja za 210 evrov. Ob začetku prodaje so vsi potniški Courierji na voljo s 1.200 evri popusta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja