Novo v Sloveniji: Hyundai Grand Santa Fe

27. 8. 2014
Deli

Dobro leto in pol po začetku prodaje tretjega rodu Santa Feja v Sloveniji je od konca letošnjega avgusta pri nas na voljo tudi njegova podaljšana različica – Grand Santa Fe.

Ta bo hkrati popestritev ponudbe pri tem terencu, pa tudi zamenjava za nekoliko večjega iX55. Santa Fe z dodatkom Grand se izkaže s precej prostornejšo potniško kabino, ki je seveda posledica za 10 centimetrov podaljšane medosne razdalje in za 22,5 centimetra daljše karoserije. Tako so Hyundaijevi konstruktorji lahko ob večji prostornosti na zadnji (zdaj drugi) klopi vgradili še tretjo vrsto sedežev. Poleg večjega prostora za potnike se lahko Grand Santa Fe pohvali še z večjim prtljažnikom, ta v osnovni razporeditvi meri zdaj 635 litrov, torej je za 100 litrov večji kot v običajnem Santa Feju.

Nekoliko drugačna je tudi zunanjost. Tu je maska s štirimi kromiranimi letvami (ena več kot pri običajnem), zadnja bočna vrata so daljša (za boljši dostop do tretje vrste sedežev), povsem drugačen pa je tudi zadek večjega Santa Feja.

Grand bo na voljo le z 2,2-litrskim turbodizlom, samodejnim šeststopenjskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom, na voljo sta dve ravni dokaj bogate opreme. Grand Santa Fe 2,2 CRDi 4WD bo stal 49.990 evrov, za bogatejšo opremo Impression je treba dodati še 3.700 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"