Novo v Sloveniji: Mercedes C T

16. 9. 2014
Deli

V Sloveniji karavanski različici Mercedesovega razreda C in E nista bili najbolj priljubljeni. Odslej naj bi bilo (vsaj malo) drugače.

Prejšnji Cji so se večinoma prodajali kot limuzine, modelov T je bilo je za okoli 8 odstotkov. Pri E je ta odstotek malo, a ne prav veliko višji: okoli 12. A novi C T naj bi bil bolj uspešen, predstavljal naj bi kar okoli četrtine prodanih razredov C.

Za to bodo poskrbeli tudi z ugodno ceno: uradno se C T začne pri 34.190 evrih za C 180 oziroma 34.700 evrih za dizelski C 180 BlueTEC. Večji dizelski brat z oznako 200 stane 36.410 evrov, pri Autocommercu pa bodo za limuzinski in T model C200 BlueTEC v prihodnjih dneh pripravili posebno akcijsko ponudbo.

C T se lahko pohvali z nizko težo (je za 100 kilogramov lažji od predhodnika), opcijskim zračnim vzmetenjem Airmatic, kopico varnostnih sistemov (tudi Distronic Plus z aktivnim krmiljenjem volana, ki omogoča delno avtonomno vožnjo), sistemom za samodejno zaviranje pri mestnih hitrostih in še in še.

Modelom, ki so že v prodaji (trije bencinci in štirje dizli) se bo decembra pridružil še C 250 BlueTEC v različici s štirikolesnim pogonom ter C 63 AMG, naslednje leto pa še hibridna različica (marca).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja