Novo v Sloveniji Mitsubishi Space Star

30. 1. 2015
Deli

Slovenski distributer japonskega Mitsubishija AC-Mobil je zdaj tudi na naš trg pripeljal model Space Star.

Konec devetdesetih let prejšnjega stoletja je avtomobil s tem imenom že bil v prodajnem programu znamke, a zdaj ga nosi precej manjši avtomobil. Je vsaj za pol razreda manjši od Colta, za katerega pri Mitsubishiju pravijo, da je Space Star njegov naslednik.

Space Star meri v dolžino 3,71 metra, njegova masa je presenetljivih 845 kilogramov. Zaradi nizke teže so si lahko privoščili tudi manjši in varčnejši motor, pri katerem so le z različnimi sestavnimi deli trivaljnika dobili dve prostornini in različne zmogljivosti.

Pri enolitrski različici je moč motorja 71 'konj', pri 1,2-litrski pa 80 'konj'. Izstopa dobra gospodarnost, normna poraba manjšega motorja je zgolj 4 litre goriva, 1,2-litrskega pa 4,3 litra goriva na 100 km. Tudi izpust CO2 je minimalen, 92 ali 100 g na kilometer po normnih podatkih, oba pa imata tudi sistem Auto Stop & Go za ustavitev mootrja ob ustavitvi avta.

Tudi cene so presenetljivo ugodne. Nekaj manj močan in opremljen Space Star 1,0 Inform bo namreč stal 8.490 evrov, z 1,2-litrskim motorjem pa sta na voljo dve različici. Skromneje opremljena 1,2 Invite stane 9.290 evrov, zelo bogato opremljena 1,2 Intense pa 9.990 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja