Novo v Sloveniji: Seat Leon ST X-Perience

27. 3. 2015
Deli

Po znanem receptu, karoserija malo dlje od tal, seveda s primernimi zaščitnimi dodatki ter štirikolesni pogon se je ravnal tudi Seat pri predstavitvi svoje nove dodatne ponudbe pri Leonu ST z dodatkom X-Perience.

To kar so Allroad, Scout ali Alltrack pri sestrskih znamkah Audiju, Škodi in Volkswagnu, to je pri Seatu torej Leonova dodatna novost.

Različice z dodatno oznako so v povprečju za 2,5 centimetra višje od tal kot običajni Leoni ST, razlika v višini je odvisna od dimenzije gum. Štirikolesni pogon deluje s pomočjo petega rodu sklopke Haldex, torej tako, da ob običajni vožnji motor poganja le prednji kolesni par, šele ko je potrebno, se hipoma vključi še zadnji. Oprema X-Perience je sicer pripravljena na osnovi uveljavljene Seatove opreme Style, a seveda z dodatki kot so plastične oplate, pragovi in odbijači. Vsi imajo tudi elektronski dodatek za izbiro profila vožnje (načina elektronske podpore različnih avtomobilskih funkcij, tudi delovanja menjalnika, če je ta DSG, aktivnega tempomata, od letošnjega poletja pa tudi možnega dodatka DCC – prilagodljivih blažilnikov).

Na voljo bodo ena turbobencinska (1,8 TSI 4 WD) in tri turbodizelske različice, vse s šeststopenjskimi menjalniki, v primeru obeh najmočnejših motorjev (ob omenjenem turbobencinskem še 2,0 TDI CR 4WD s 184 'konji') je ta samodejni dvosklopčni (DSG).

Ob sedanjih štirih različicah z oznako X-Perience s štirikolesnim pogonom bosta proti koncu na leta na voljo še dve zgolj s prednjim (1,4 TSI in 1,6 TDI).

Osnovi Seat Leon ST X-Perience 1,6 TDI CR 4WD Start-Stop stane 24.670 evrov, tisti, ki se odločijo za financiranje nakupa, dobijo še tisočaka popusta.

xx

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja