Novo v Sloveniji: Seat Leon

28. 2. 2013
Deli

Majhen korak za VAG koncern, ogromen korak za znamko Seat. Tako bi lahko povzeli vstop novega Seata Leona na slovenski trg.

Seat je namreč preteklo leto končal s slabimi prodajnimi izidi, saj (kakor zagotavljajo pri slovenskem zastopniku) matična tovarna ni sledila specifičnemu dogajanju na našem trgu. Zato so kar nestrpno čakali na 'odrešitelja', ki sliši na ime Seat Leon. Seveda gre za tretjo generacijo tega modela, ki izhaja iz nove platforme maloprej omenjenega koncerna. Ker se pri Seatu ne sramujejo svojega porekla, radi poudarjajo sorodstveno vez z novim Golfom, z omembo, da je Leon vendarle nekoliko cenejši.

V nasprotju z Golfom je tudi Leonov cenik nekoliko bolj prečiščen. Tako so na voljo le trije bencinski (1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TFSI) in dva dizelska motorja (1.6 TDI, 2.0 TDI), v navezi s tremi paketi opreme (Reference, Style, FR). Za najcenejšega Leona bo treba odšteti 13.990 evrov, cena za najdražjo različico brez dodatne opreme pa bo znašala 22.839 evrov. Velja omeniti, da že vstopni paket opremljenosti Reference vsebuje klimatsko napravo, multimedijski sistem in sedem varnostih blazin. V času predprodaje Leona pa vam zastopnik ponuja brezplačno dodatno opremo v vrednosti 500 evrov.

Trivratna različica naj bi se floti pridružila letos poleti, medtem ko bo na karavansko različico treba počakati do začetka prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"