Novo v Sloveniji:Mercedes-Benz SLC in SL

25. 6. 2016
Deli

Slovenski uvoznik znamke Mercedes-Benz, ljubljanski Autocommerce, ima letos precej dela s predstavitvami novosti te nemške najstarejše avtomobilske znamke. Tik pred dopustnim časom so tako začeli s prodajo dveh temeljito prenovljenih kabrioletov.

Večji in tisti z daljšo tradicijo je SL, pri katerem so s prenovo dodali novejše in zmogljivejše motorje, devetstopenjski samodejni menjalnik 9G-Tronic, elektronski podporni program 'Drive Select' s pet stopnjami in aktivno podporo podvozja ('Active Body Control'). Nov je tudi strešni mehanizem, ki omogoča spravilo strehe med vožnjo (do hitrosti 40 km/h, podobna novost je tudi pri SLC). Osnovni SL je z oznako 400 in stane vsaj 116.300 evrov. SL 65 (s sedemstopenjskim Speedshiftom in motorjem s 600 'konji') pa ima ceno 350.800 evrov.

Ob dvajsetletnici modela SLK so pri Mercedesu v slogu drugačnih smernic poimenovanja model preimenovali v SLC. Razen imena je tudi tehnično in optično kar precej novega. Sprememba imena skuša opozoriti, da ima SLC neposredno zvezo z modeli razreda C. SLC ima nov zasnovan prednji del karoserije z drugačno masko. Nova pri SLC je serijska oprema z aktivno pomočjo pri zaviranju, sicer pa je možno izbrati še vse elektronske varnostne pripomočke, ki so znani iz drugih, tudi večjih Mercedesovih modelov. Zdaj so spremenili in dopolnili tudi nabor motorjev, ki jih je mogoče izbrati za pod motorni pokrov, vse se začne z SLC 180 (s 156 'konji'), ta in pa SLC 200 sta tudi edina, kjer je serijska oprema šeststopenjski ročni menjalnik, samodejni menjalnik 9G-Tronic pa je treba doplačati. SLC 180 stane 36.900 evrov, najmočnejši in najbolje opremljen Mercedes-AMG SLC-43 pa 71.500 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja