Odbiti Lamborghini Veneno

5. 3. 2013
Deli

Ko govorimo o (super) športnih avtomobilih, naj bi bil zvezdnik ženevskega avtosalona Ferrari LaFerrari (ali F150, kot je bil znan pred uradno predstavitvijo).

A je tako Ferrarija kot McLaren P1 zasenčil Lamborghini Veneno. Križanec med superšportnim avtomobilom, dirkalnikom svetovnega vztrajnostnega prvenstva in nevidnim bombnikom je nedvomno eden oblikovno najbolj nenavdnih suprešportnikov - kar bi od Lamborghinija seveda tudi pričakovali.

Naredilo bodo natanko tri (poleg tega s številko 0, ki je razstavljen v Ženevi), seveda da proslavijo 50-letnico Lamborghinija. Poleg tega, sivega, še po enega zelenega, belega in rdečega (ja, pri Lamborghiniju so tudi lokalpatriotsko razpoloženi). In kljub dobrim 3 milijonom evrov (brez davka, seveda), kolikor je treba odšteti za vsak Lamborghini Veneno, so vsi trije že prodani. Nič čudnega, ko pa ima 6,5-litrski V dvanajstvaljnik (ta seveda poganja vsa štiri kolesa), ki se skriva v praktično popolnoma karbonski karoseriji, kar 739 'konjev', avto pa zmore  več kot 360 kilometrov na uro končne hitrosti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"