Laguna z večjim naslednikom drugega imena

30. 3. 2015
Deli

Renault pripravlja novi model srednjega razreda, s katerim bo nadomestil Laguno, pa tudi večji Latuitude. Uradno ga bo menda predstavil v začetku junija, na voljo pa bo jeseni.

Pri Renaultu namreč že nekaj časa niso najbolj zadovoljni s prodajnimi dosežki obeh omenjenih modelov, ki nastopata v segmentu D, ki v Evropi tudi sicer pada. Lani so namreč po navedbah agencije Jato Dynamics v evropskem merilu v tem razredu zabeležili kar 41-odstotni padec na 542.511 vozil, Renault pa je s 15.013 prodanimi primerki in uvrstitvijo na 10. mesto zabeležil 7-odstotni padec prodaje Lagune. Latitudu gre še veliko slabše, saj so v Evropi vsem letu 2014 prodali le 508 primerkov.

Po besedah Renaultovega komercialnega direktorja Jeroma Stolla bo Renault opustil tudi kupejevsko različico Lagune, ki so jo lani prodali zgolj v 900 primerkih in novincu nadel popolnoma novo ime, ki bo znano še pred uradno predstavitvijo. Novinec bo kot rečeno nekoliko večji od Lagune, na voljo pa bo v limuzinski in karavanski izvedbi karoserije, ki naj bi imela bolj emocionalno obliko kot sedaj. Ob bok se bo postavil modelom, kot so Volkswagen Passat, Peugeot 508, Ford Mondeo ali Škoda Superb. Čeprav je povsem verjetno, še ni zanesljivo potrjeno, ali ga bodo zasnovali na novi Renaultovi in Nissanovi skupni prilagodljivi platformi CMF, v skladu s trenutnimi pričakovanji pa bo menda na voljo tudi s priključno-hibridnim pogonskim sklopom.