Najboljši Lamborghini vseh časov

25. 5. 2010
Deli

Italijanski Lamborghini že pospešeno testira naslednika aktualnega Murcielaga, pri katerem se na veliko veselje ljubiteljev velikih motorjev ne bodo odrekli 12 valjem. Novinec ima jasno nalogo: ustoličiti znamko na vrhu razreda superšportnikov.

Njegova karoserija bo sestavljena iz ogljikovih vlaken, kar bo skrbelo za izredno majhno maso tega štirikolesno gnanega lepotca, pod motornim pokrovom katerega bo sedemlitrski bencinski 12-valjnik z močjo več kot 700 'konjev'.

Agregat bo zagotavljal največjo hitrost več kot 300 kilometrov na uro in pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v vsega treh sekundah. Moč naj bi se na kolesa tega okoli tone in pol težkega stroja prenašala prek sedemstopenjskega robotiziranega ročnega menjalnika ali enakostopenjskega sekvenčnega menjalnika. Ročnega Italijani naj ne bi ponujali.

Oblikovno bo novi Lamborghini klasični Lambo, čeprav je nastal na praznem listu papirja in tudi ob pomoči univerze v Washingtonu, kjer so skupaj z razvojnim laboratorijem poskrbeli za ustrezno varnostno opremo. Ob novem motorju in izpopolnjenem štirikolesnem pogonu bo imel naslednik Murcielaga precej izboljšano tudi preostalo tehniko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja