Razkrivamo: Video Mercedes-Benz GLA

22. 3. 2013
Deli
Razkrivamo: Video Mercedes-Benz GLA

Novi Mercedesov majhni terenec (oziroma s tujko crossover) GLA smo vam podrobneje razkrili že pred časom, saj je navsezadnje njegova predstavitev napovedana že za konec letošnjega leta.

GLA so pri Mercedesu razvijali kot projekt W156 z oznako GLA. Oblikovalsko se GLA povsem vključuje v novo Mercedesovo linijo, pri kateri ima velik delež tudi slovenski oblikovalec Robert Lešnik. Uporabljal bo najmanjšo platformo, s katero so začeli pri razredu B. Tudi po nekaterih merah bo podoben razredu B (dolžina nekaj manj kot 4,5 metra). Prav tako bo podoben tehnični ustroj večine sestavnih delov. V osnovni različici bo GLA zgolj s sprednjim pogonom, v zmogljivejših različicah pa bo seveda na voljo štirikolesni (s sistemom, ki vključuje lamelno sklopko Haldex, kar torej pomeni prenos moči od povsem na prednji kolesi pa do enakega prenosa moči med obe osi – 50 : 50). Tudi motorna oprema bo iz skupnega vira, napoveduje se tudi različica GLA 45 AMG.

Debi bo Mercedes GLA skoraj zagotovo doživel jeseni na domačem frankfurtskem salonu, prodajati ga bodo začeli v začetku leta 2014.

Mercedes GLA