Spy foto: McLaren P1

10. 12. 2012 | Vir: Automedia
Deli

To je to! Naslednik znamenitega superšpornika McLaren F1 je nared in ga že preskušajo!

Po tem, ko so ga predstavili na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu, so ga avtomobilski paparaci že ujeli na običajnih cestah. Naslednik McLarna F1 ima eno samo poslanstvo - biti najboljši avtomobil na svetu tako na cesti kot na dirkališču. A čeprav je bil avto uradno predstavljen v Parizu in ga zdaj že preskušajo v običajnem prometu, bo na prve primerke počakati vse tja do leta 2014.

Čeprav kaj dosti podatkov o P1 ni znanih, je veliko povedal šef športne ekipe McLaren, Ron Dennis, ki je dejal, da bo P1 skupek avtomobilskega znanja zadnjih petdesetih let. Hkrati je dejal, da so pred dvajsetimi leti 'povili' najboljši športni avtomobil F1, naslednik pa namerava biti še boljši.

Antony Sheriff, direktor McLaren Automotive je dodal, da njihov namen ni bil narediti najhitrejšega avtomobila na svetu glede največje hitrosti, ampak da bo P1 najagilnejši in najbolj priznan serijski avtomobil, ki bo primeren tudi za vožnjo po običajnih cestah.

V McLarnu si enostavno želijo narediti najbolj vznemirljiv, najzmogljivejši in najbolj tehnološko napreden avtomobil doslej.

Foto: Automedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja