Video: Na Nürburgringu zgorela Honda NSX

31. 7. 2014
Deli

Pri Hondi vendarle pripravljajo naslednika slovite Honde/Acure NSX.

Po nekajletnih odpovedih in prelaganju projekta superšportnega avtomobila z desetvaljnim motorjem je ta zdaj vendarle v zaključni fazi, kar pomeni, da naj bi prihodnje leto na trge vendarle zapeljal naslednik legendarne Honde NSX. Pri originalni konec osemdesetih let je sodeloval tudi legendarni voznik formule ena Ayrton Senna, kar je bila v tistih časih neprecenljiva pomoč, nastal pa je eden najnaprednejših avtomobilov tistega časa.

Morda je tudi to razlog, da so tolikokrat preložili izdelavo naslednika, saj si Japonci tudi z naslednikom želijo ustvariti enako dober in napreden avtomobil. Honda je že nekajkrat predstavila študije, ki so namigovale na naslednika Honde NSX, zdaj pa na Nürburgringu že potekajo testiranja prototipnega modela. A tudi te ne potekajo povsem po načrtih, saj je eden od prototipov pred nekaj dnevi v celoti zgorel, in to po vsega tri četrtine odpeljanega kroga.

Naslednik Honde NSX se bo ponašal s sredinsko postavljenim 3,7-litrskim šestvaljnikom, ki bo poganjal zadnji kolesi (pomagala mu bosta dva elektromotorja na prednjih), in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Japonci imajo z avtomobilom visoke cilje, saj se želijo kosati z zvenečimi konkurenti, kot sta Ferrari 458 Italia in McLaren 12C. Naslednika Honde NSX bodo v začetku prihodnjega leta začeli izdelovati v novem proizvodnem obratu v Ohiu v ZDA. Govori se tudi že o ceni, ki naj menda ne bi bila višja od 110 tisoč dolarjev (v ZDA), kar je neverjetno malo za tako zmogljiv avtomobil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol