Opel Ampera-e gre v prodajo na Norveškem

15. 12. 2016
Deli
Opel Ampera-e gre v prodajo na Norveškem (foto: GM)
GM

Norveška je ena od držav, kjer so se električni in hibridni avtomobili najbolj uveljavili. Nič nenavadnega torej, da si je Opel to skandinavsko državo izbral za začetek prodaje električne Ampere-e.

Ker bo proizvodnja evropske različice Chevroleta Bolta v začetku precej omejena, se je Opel v začetku prodaje omejil predvsem na dežele, ki imajo najbolj urejeno mrežo polnilnic za električne avtomobile ali pa so najbolj prizadevne pri uvajanju alternativnih pogonov na svoje ceste.

Norveška, ki bo kmalu imela 100.000 električnih avtomobilov, je tu vsekakor na prvem mestu, kot so sporočili iz Opla, pa ji bodo po vrsti sledile Nemčija, Nizozemska, Francija in Švica. Druge evropske države pridejo na vrsto konec leta 2017 ali v začetku leta 2018, ko se bo povečala tudi proizvodnja Ampere-e.

Kot so povedali pri Oplu, bodo pri vrstnem redu uvajanja Ampere-e v Evropi precej prilagodljivi. Če se izkaže, da je katera država začela hitreje napredovati pri uvajanju električnih avtomobilov na svoje ceste, bo vsekakor napredovala tudi v vrsti za Ampero-e.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"