Peugeotov električni skuter za mestno mobilnost

24. 5. 2016
Deli

Hkrati z novim križancem 3008 je Peugeot predstavil tudi privlačen dodatek, električni skiro e-Kick, ki ga je razvil skupaj s švicarskim proizvajalcem sodobnih skirojev Microm.

Električni skiro e-Kick so namenili tistim uporabnikom Peugeota 300, ki bi se radi peljali tudi zadnje kilometre poti po območjih, kamor z avtomobilom ne morejo.

Skiro, ki mu je v avtomobilu namenjena posebna priključna naprava, preko katere tudi polni baterije, je opremljen s pomožnim elektromotorjem na zadnjem kolesu in litij-ionski baterijo, ki je vgrajena v ultra tanek pod in uporabniku omogoči do 12 kilometrov električne vožnje s hitrostmi do 25 kilometrov na uro. V prid večje varnosti ima poleg klasične nožne vgrajeno tudi motorno zavoro, ki med delovanjem tudi polni baterijo, hitrost in stopnjo pomoči vozniku, ki sicer skiro lahko poganja tudi z nogami, pa samodejno prilagaja voznikovemu gibanju

Skiro e-Kick je opremljen tudi s posebnim mehanizmom za zlaganje, ki so ga razvili v studiu Peugeot Design Lab in uporabniku omogoča, da po vožnji skiro zloži in ga vleče na zadnjem kolesu, kar mu omogoča tudi poseben ročaj, v katerega se zloži ročica krmila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"